Nogomet

Težak udarac za izbornika Löwa, Gundogan propušta Euro

HINA • petak, 06.05.2016.
Težak udarac za izbornika Löwa, Gundogan propušta Euro
Foto: EPA

Veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gundogan (25) u petak je na treningu ozlijedio koljeno te zbog toga neće igrati za reprezentaciju Njemačke na Europskom prvenstvu koje počinje za 35 dana.

Tako će Gundogan zbog ozljede propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, jer ga nije bilo ni na SP 2014., kada je Njemačka osvojila naslov.

"Gundogan je bio u dobroj formi i trebao je imati važnu ulogu na Euru. Ovo je veliki gubitak za reprezentaciju, a posebno je teško Gundoganu, budući da je zbog ozljede propustio i SP u Brazilu 2014.", izjavio je njemački izbornik Joachim Loew.

Gundogan i Bastian Schweinsteiger trebali su biti kičma njemačkog veznog reda na Euru u Francuskoj, a sada su obojica ozlijeđena. Schweinsteiger je zbog ozljede koljena izvan terena više od mjesec dana i upitno je hoće li se oporaviti do početka EP-a.

Iako Njemačka ima veliki izbor igrača na svim pozicijama, samo trojica imaju "playmakerske" sposobnosti - Gundogan, Schweinsteiger i Toni Kroos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2016. u 00:26
    Ne treba skraćivat prvenstva nego je razumno pomaknut termin Eura, što ne bi moglo biti sve u srpnju? Pa i Copa America se tako igra. Doduše njihova prvenstva imaju drukčiji sustav pa se uglavnom prekidaju nacionalna prvenstva. A da bi se pripremio za Euro kako spada potrebno je bar mjesec dana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Šaljivac07.05.2016. u 00:18
    Ma to je katastrofa! Finale lige prvaka je 28.5. ,a euro počinje 10.6. Samo 12 dana za odmor i pripremu!
    Šaljivac
  • Obrisan korisnik07.05.2016. u 00:05
    Pa to je to kaj sam ja govorio, umjesto da se skrate nacionalna prvenstva radi eura da svi gledamo super i kvalitetne tekme,da igraci imaju odmor potreban i kvalitetne pripreme s reprezentacije uefa rauba i iscrpljuje igrače, i onda se cudimo sto igraci dolaze ozljeđeni na prvenstva ili otkazuju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik