Tenis

Ana Konjuh poražena u drugom kolu kvalifikacija u Rimu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.05.2016.
Ana Konjuh poražena u drugom kolu kvalifikacija u Rimu
Foto: FaH

Nakon što su u subotu poraz u kvalifikacijama Rima upisale Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić, u glavni ždrijeb nije uspjela ući niti Ana Konjuh koju je u drugom kolu kvalifikacija svladala Heather Watson...

Ana Konjuh zaustavljena je u kvalifikacijama velikog turnira u Rimu. Bolja je bila Britanka Heather Watson, inače 56. igračica svijeta, koja je slavila sa 7:5, 4:6, 6:3.

Meč je potrajao gotovo dva i pol sata, a Konjuh je bila bolja u drugom setu dok je prvi set otišao na stranu Watson. U trećem setu hrvatska tenisačica imala je dva puta break prednosti, ali Watson se uspjela vratiti i na kraju preokrenuti meč na svoju stranu.

U prvom setu vodila se ravnopravna bitka do same završnice kada Watson dolazi do prilike za oduzimanje servisa, kod 6:5 izborila je 15:40 i nakon toga uspješno privela set kraju.

U drugom setu drugačija priča. Konjuh je u prvom retern gemu propustila dvije break lopte, ali u drugom je oduzela servis Britanki i tu prednost zadržala do kraja seta.

Ključni break u trećem setu dogodio se kod 4:3 kada je Watson napravila break i nakon toga otišla do pobjede.

Uspjela je tako ući u glavni turnir dok Konjuh ostaje kratka i bez plasmana u glavni ždrijeb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.05.2016. u 15:20
    loše, loše. Darivanje skoro dobivenog meča. Nakon povratka u drugom setu i ranom breakom u trećem, Ana je totalno imala kontrolu nad mečem. Ali odmah re-break Watsonove je nagovještavalo da će biti teško. „Momentum shift" se veli na engleskom za ovo. Treća igra u 3.setu nije bila maratonska bez... [više na forumu]
    narada108