Nogomet

VIDEO: Hrvati zabijali od Južne Koreje preko Češke do Slovenije

Branimir Korać • srijeda, 11.05.2016.
VIDEO: Hrvati zabijali od Južne Koreje preko Češke do Slovenije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Efikasna srijeda za hrvatske internacionalce. Mislav Oršić bio je najefikasniji s dva pogotka u dresu Jeonnama u pobjedi u Kupu Južne Koreje...

Jeonnam Dragonsi plasirali su se u osminu finala Kupa pobjedom protiv Gangwona s 4:0. Odlični su bili hrvatski igrači u dresu Dragonsa, Mislav Oršić postigao je dva pogotka, a Vedran Jugović jedan. Strijelac još jednog pogotka bio je Seok-Min Jung.

Efikasni su bili i Hrvati u Češkoj. Bohemians je na svom travnjaku ugostio Mladu Boleslav i slavio s 2:0, a strijelac prvog pogotka za domaćina bio je Karlo Lulić nakon lijepe akcije. Lulić je igru napustio u 69. minuti kada ga je zamijenio Zoran Gajić. Mlada Boleslav s ovim porazom ispada iz igre za drugo mjesto dok je Bohemians čvrsto u sredini ljestvice.

Zlin je poražen na gostovanju kod Libereca 4:3, a Marko Jordan odigrao je vrlo dobro 60 minuta koliko je boravio na travnjaku. Asistirao je kod prvog pogotka i bio strijelac za 2:1 gostiju, no Liberec je u nastavku došao do preokreta.

Trojica Hrvata bili su među strijelcima u slovenskom prvenstvu.

Ljubljanska Olimpija iskoristila je novi kiks Maribora i pobjedom u Celju 3:1 odvojila se na vrhu s tri boda prednosti. Jedini pogodak za Celjane postigao je Lovre Čirjak u 21. minuti i tako smanjio zaostatak na 2:1. Čirjak je odigrao svih 90 minuta, Danijel Miškić napustio je igru u 59. minuti, a Marko Pajač ušao je u 53. Hrvoje Čale ostao je svih 90 minuta na klupi gostiju.

Starosjedilac u Sloveniji Ivan Knezović sudjelovao je u rušenju Maribora u gostima, njegovo Velenje slavilo je s 3:2. Maribor je dva puta vodio, Knezović je bio strijelac prvog pogotka za Velenje koje je u zadnjih deset minuta došlo do preokreta. Mario i Stjepan Babić te Knezović odigrali su svih 90 minuta, a Mate Eterović zamijenjen je u 86. minuti.

Koper je na svom travnjaku poražen od Krke 3:2 i udaljio se od izravnog ostanka u ligi. Nisu pomogli golovi Tonija Datkovića i Marina Jurine, a uz njih nastupili su i Luka Batur, Ivor Horvat i Vjekoslav Tomić. Za Krku su minute upisali Luka Bogdan, Mario Brkljača, Josip Fuček, Bruno Marotti i Filip Dangubić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!