Zimski sportovi

St. Louis Blues visokom pobjedom u Dallasu do finala Zapada

HINA • četvrtak, 12.05.2016.
St. Louis Blues visokom pobjedom u Dallasu do finala Zapada
Foto: Getty

Hokejaši St. Louisa probili su se u konferencijsko finale NHL doigravanja za Stanley Cup pobijedivši u odlučujućoj, sedmoj utakmici domaći Dallas s uvjerljivih 6-1.

St. Louis je već nakon prve trećine vodio 3-0 pogocima 20-gpdišnjeg novaka Robbyja Fabbrija (6), Paula Stasnyja (19) i Patrika Berglunda (20). Blues su u drugoj trećini svoje vodstvo povisili na 5-0 golovima Davida Backesa (24) i Troya Brouwera (36), iako je na vratima Dallasa Karija Lehtonena zamijenio Antti Niemi.

Jedini pogodak za Dallas postigao je Patrick Eaves (46), a konačnih 6-1 postavio je Vladimir Tarasenko (56) kad je domaća momčad igrala bez vratara. Za razliku od dvojice Finaca koji su zajedno uspjeli zaustaviti tek 13 od 18 udaraca gostiju, vratar St. Louisa Brian Elliott dao je puni doprinos pobjedi svoje momčadi obranivši 31 od 32 udarca.

St. Louis je i u prvom krugu prošao pobjedom u sedmoj utakmici, kad su pred svojim navijačima Blues izbacili prošlogodišnje osvajače Stanley Cupa Chicago Blackhawkse.

Blues su se probili do finala Zapadne konferencije prvi put nakon 2001. godine, kad su ih je toj fazi nadigrao Colorado. St. Louis u finalu Zapada čeka boljeg iz dvoboja Nashvillea i San Josea koji će biti zaključen u noći s četvrtka na petak sedmom utakmicom u kojoj je San Jose domaćin.

Ispadanjem Washingtona, St. Louis je ostao momčad s najboljim učinkom od preostalih u doigravanju, tako da bi plasmanom u veliko finale Blues imali prednost domaćeg terena u odnosu na momčad koja će do finala doći iz Istočne konferencije, bez obzira budu li to Pittsburgh Penguins ili Tampa Bay Lightning.

St. Louis nikada nije uspio osvojiti Stanley Cup, a triput su bili u finalu, i to u prve tri sezone kad je momčad formirana i ušla u NHL (1968 - 1970.).

NHL doigravanje - drugi krug

Zapadna konferencija

Dallas - St. Louis 1-6

(St. Louis je pobijedio u seriji s 4-3)

FOTO: Ronald Martinez/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!