Košarka

Gentile u posljednjoj sekundi donio Armaniju prolazak u polufinale, 16 koševa Simona

Petar Jenjić • četvrtak, 12.05.2016.
Gentile u posljednjoj sekundi donio Armaniju prolazak u polufinale, 16 koševa Simona
Foto: EPA

Košarkaši Venezije stigli su na korak do polufinala nakon što su bez većih problema u trećoj utakmici slavili protiv Cremone 77:61, dok je Emporio Armani ubačajem Alessandra Gentilea došao do gostujuće pobjede nad Trentom 61:62 te time osigurao prolazak u polufinale. Kruno Simon ubacio je 16 koševa za Armani.

Venezia je stigla i do druge pobjede protiv Cremone te došla na korak do polufinalne serije. Od početka utakmice bili su vodstvu, a na poluvremenu su imali 12 koševa prednosti. Do kraja utakmice problema Cremona nije mogla parirati raspoloženim domaćinima koji su šutirali 47% za dva i 50% za tricu nisu imale. Predvođeni Jeremyjem Pargom mirno su priveli utakmicu prema kraju.

Pargo je bio ujedno i najbolji strijelac na utakmici sa 24 poena (5/8 za dva, 4/6 za tricu, 2/2 slobodna bacanja), dok je Melvin Ejim dodao 14 koševa (3/3 za dva, 2/4 za tricu, 2/3 slobodna bacanja). Kod Cremone su po deset koševa zabili Elston Turner (šut 4/8) i Marco Cusin (4/5) koji je skupio i sedam skokova.

Emporio Armani stigao je i do treće pobjede u isto toliko susreta protiv Trenta te se plasirao u polufinale. Čitava utakmica bila je gotovo potpuno izjednačena, bez prevelikih prednosti s obiju strana. U napetoj završnici, Giuseppe Poeta pogađa jedno slobodno bacanje i donosi Trentu koš prednosti 15 sekundi prije kraja. Međutim na drugoj strani se ukazao Alessandro Gentile i sa sirenom postigao koš za pobjedu i prolazak u polufinale. Momčad Jasmina Repeše u polufinalu će čekati boljeg iz dvoboja Venezije i Cremone.

Junak susreta Gentile na kraju je ubacio 16 koševa (5/9 za dva, 1/3 za tricu, 3/4 slobodna bacanja), kao i hrvatski reprezentativac Kruno Simon (4/5 za dva, 2/5 za tricu, 2/2 slobodna bacanja) uz četiri skoka.

Kod Trenta je najbolji bio Julian Wright sa 14 poena (5/7 za dva, 0/1 za tricu, 4/6 slobodna bacanja) uz šest skokova, dok je Trent Lockett zabio 13 (4/11 za dva, 1/8 za tricu, 2/2 slobodna bacanja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!