Rukomet

PPD Zagreb i Varaždin odlučuju o osvajaču Kupa za rukometaše

Mihaela Bradovski • petak, 13.05.2016.
PPD Zagreb i Varaždin odlučuju o osvajaču Kupa za rukometaše
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreba i Varaždina plasirali su se u finale Kupa Hrvatske. Zagreb je u polufinalu nadigrao Nexe i slavio s visokih 30:18 dok je Varaždin bio bolji od Dubrave s 26:21...

Umag je domaćin završnice Kupa, a u polufinalu Kupa za rukometaše PPD Zagreb očekivano je nadigrao momčad Nexea dok je u drugom susretu Varaždin bio bolji od Dubrave.

U konačnici finale koje se i očekivalo, Nexe još jednom nije moglo parirati Zagrebašima, a Varaždin je potvrdio status treće hrvatske momčadi, odmah iza PPD-a i Nexea.

Dvoboj između PPD Zagreba i Nexea vrlo brzo je riješen. Ozbiljan ulazak hrvatskog prvaka u utakmicu omogućio je brzo odvajanje i već polovicom prvog poluvremena PPD Zagreb vodio je s visokih 11:2.

U nastavku susreta Zagreb je imao i dvoznamenkastu prednost, najbliže što je Nexe došao bilo je na minus sedam i susret je okončan s visokih 30:18.

Ivan Stevanović zaustavio je 14 pokušaja Našičana, šest pogodaka postigao je Luka Šebetić, a pet Stipe Mandalinić. Kod Nexea najefikasniji s četiri gola bio je Mirko Herceg.

Varaždin je u drugom polufinalu za protivnika imao Dubravu i slavio je s 26:21. Varaždinci su susret riješili u prvih 15 minuta drugog poluvremena, tu su se odvojili na 18:14 i Dubrava se više nije vratila u utakmicu.

Najučinkovitiji bili su Ivan Horvat s osam i Bruno Vili Zobec sa sedam golova, a kod Dubrave Bruno Butorac postigao je šest pogodaka.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju, 15. svibnja, u 17:55 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!