Rukomet

PPD Zagreb očekivano osvojio trofej pobjednika Kupa Hrvatske

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.05.2016.
PPD Zagreb očekivano osvojio trofej pobjednika Kupa Hrvatske

Finalni dvoboj Kupa za rukometaše u Umagu donio je dvoboj između PPD Zagreba i Varaždina, a rukometaši Zagreba odnijeli su pobjedu 30:25 iako je Varaždin više od 50 minuta pružao dobar otpor...

PPD Zagreb nije dopustio iznenađenje u finalu Kupa. Protiv Varaždina odnio je pobjedu 30:25 i tako stigao do novog trofeja u hrvatskom rukometu. Zagreb je odnio sve naslove prvaka Hrvatske od samostalnosti, ali dva puta u Kupu nije stigao do trofeja i to 2001. i 2002. godine kada je trofej otišao u Metković.

Metković je danas daleko od takvih dosega, a Zagreb je ovaj put u borbi za trofej bio s Varaždinom koji se pokazao kao dostojan protivnik, ali nije izdržao do kraja, Zagrebova obrana odradila je dobar posao i PPD je odnio pobjedu.

Bilo je to očekivano finale. PPD Zagreb u polufinalu je za protivnika imao staru mušteriju Nexe dok je Varaždin igrao protiv Dubrave i kao trenutno treća momčad po kvaliteti u Hrvatskoj, upisao je pobjedu.

Prvo poluvrijeme finalnog dvoboja proteklo je u skladu s očekivanjima. PPD Zagreb održavao je vodstvo, imao je čak i šest golova prednosti kada je Stanko Sabljić u 22. minuti zabio za 12:6. Do odlaska na odmor Varaždinci su prepolovili zaostatak i na poluvrijeme se otišlo sa 16:13 za Zagreb.

U drugom dijelu dobar nastup Varaždinaca koji su u 52. minuti zaostajali samo jedan pogodak, ali nakon toga Josip Valčić i Zlatko Horvat zabijaju za odlazak na plus četiri i prilike za povratak više nije bilo.

Najistaknutiji kod osvajača Kupa bili su Filip Ivić s 12 obrana, Stipe Mandalinić s osam golova, Luka Šebetić sa sedam te Dobrivoje Marković s pet pogodaka. Kod Varaždina Ivan Horvat postigao je osam pogodaka, šest je dodao Jurica Vidaček, a pet Marin Šipić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!