Tenis

Petra Martić preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Roland Garrosa

Branimir Korać • srijeda, 18.05.2016.
Petra Martić preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Roland Garrosa
Foto: Getty

Petra Martić započela je bitku za ulazak u glavni ždrijeb Roland Garrosa. Prvu prepreku je uspješno preskočila i pobjedom protiv Japanke Hiroko Kuwate izborila je prolaz u drugo kolo...

Nakon dvomjesečne stanke poslije poraza u prvom kolu turnira u Monterreyu, Petra Martić vratila se tenisu. U kvalifikacijama Roland Garrosa imala je poželjnu protivnicu na startu i upisala je pobjedu u tri seta.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Martić i Hiroko Kuwate, a Martić je odnijela pobjedu nakon više od dva i pol sata borbe sa 6:7, 7:5, 6:4.

U prvom setu Martić se vratila iz zaostatka 4:0 i zatim propustila set loptu kod 6:5. U 13. igri Kuwata je vodila sa 6:1, Martić je uspjela doći na 6:6, no ipak je izgubila set s 8:6.

U drugom setu Martić je breakom u završnici kod 5:5 došla do servisa za set koji je i iskoristila te u trećem setu još jednom oduzela servis protivnici u završnici i odmah nakon toga dovršila posao.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv druge nositeljice Turkinje Cagle Buyukakcay, s kojom se dosad susrela dva puta na tvrdoj podlozi i oba puta glatko je slavila. Bilo je to 2009. i 2010. godine na Challengerima u Ateni.

FOTO: Matthew Stockman/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac18.05.2016. u 14:24
    bravo Petra
    teniosac