Nogomet

VIDEO: Sevilla razbila Liverpool u nastavku utakmice i stigla do trećeg uzastopnog naslova

Niko Rukavina • srijeda, 18.05.2016.
VIDEO: Sevilla razbila Liverpool u nastavku utakmice i stigla do trećeg uzastopnog naslova
Foto: EPA

Sevilla je nakon sjajne igre u nastavku utakmice preokrenula Liverpool i stigla do rekordnog trećeg uzastopnog trofeja Europske lige i petog u povijesti. Ovim trijumfom Sevilla se plasirala u Ligu prvaka.

U prvom poluvremenu finala Europske lige na St. Jacob Parku, Liverpool je dominirao, vodio 1:0 i činilo se kako će se izjednačiti sa Sevillom na vrhu ljestvice najuspješnijih momčadi Europske lige/Kupa Uefe s četiri trofeja.

Međutim, momčad Unaija Emeryja odigrala je fantastično drugo poluvrijeme, u potpunosti je nadigrala Redse i s tri pogotka došla do trećeg uzastopnog i petog ukupnog trofeja drugog najjačeg europskog natjecanja.

Prvi pokušaj na utakmici pripao je Liverpoolu u 8. minuti kada je iz daljine puknuo Emre Can. Redsi su još opasnije zaprijetili nekoliko minuta kasnije kada je pucao Daniel Sturridge, a Sevillini braniči su izbacili loptu u korner. Samo minutu kasnije Liverpool je tražio penal nakon što je lopta pogodila u ruku Daniela Carrica, no Jonas Eriksson je ostao nijem.

U početnim minutama igralo se s dosta prekida, a sljedeću prigodu Liverpool je stvorio u 25. no udarac Sturridgea iskosa obranio je David Soria. U 30. minuti žuti karton dobio je Dejan Lovren nakon grubog starta nad Kevinom Gameirom.

Upravo je Gameiro nekoliko minuta kasnije imao prvu prigodu za Sevillu, ali je njegov atraktivni pokušaj škaricama otišao kraj Liverpoolovog gola. Ipak, Liverpool je u prvom dijelu bio dosta bolja momčad i Redsi su do zasluženog vodstva stigli u 35. nakon sjajnog udarca Sturridgea vanjskim dijelom noge.

Ubrzo je pogodak za Liverpool zabio i Lovren, no kako je Sturridge, koji se nalazio u zaleđu, zasmetao Soriji, pogodak je poništen. Do kraja poluvremena Liverpool je još jednom zaprijetio nakon prodora vrlo dobrog Nathaniela Clynea.

Liverpool je u prvom dijelu bio puno bolja momčad, no u nastavku utakmice Sevilla je u potpunosti razbila Redse. U prvim sekundama nastavka Andalužani su izjednačili pogotkom Gameira koji je pospremio asistenciju Mariana.

Odlični Gameiro je još jednom pobjegao u 48. minuti, ali mu je u zadnji trenutak udarac blokirao Kolo Toure. Gameiro je u 60. imao još jednog mrtvaca, no Simon Mignolet mu je skinuo udarac iz blizine.

Do zasluženog preokreta Sevilla je stigla u 64. kada je Coke zabio nakon lijepe akcije svoje momčadi. Liverpool je u tim trenucima izgledao potpuno izgubljeno, a Coke je zabio novi pogodak šest minuta kasnije nakon očajne reakcije obrane Engleza.

Do kraja utakmice obje su momčade imale po jedan pokušaj, ali se rezultat nije mijenjao. Zamijene koje je Jurgen Klopp napravio nisu uspjele podignuti demoraliziranu momčad i Sevilla je došla do zasluženog trećeg uzastopnog trijumfa i plasmana u Ligu prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2016. u 13:13
    Svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2016. u 21:40
    Veni, nisam čitao od početka, ajde mi ukratko objasni zašto si se uzrujao?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2016. u 21:38
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici20.05.2016. u 18:26
    ne umišljaj si, nitko se nije uzrujao, samo sam ti lijepo objasnio da utakmica s pregledavanjem nekoliko spornih situacija ne bi trajala 4 sata kako si napisao
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik20.05.2016. u 15:06
    Obrisan korisnik