Zimski sportovi

Pittsburgh Penguinsi slavili u gostima kod Tampe i poveli u seriji

HINA • četvrtak, 19.05.2016.
Pittsburgh Penguinsi slavili u gostima kod Tampe i poveli u seriji
Foto: Getty

Hokejaši Pittsburgha slavili su s 4-2 na gostovanju kod Tampa Baya u trećoj utakmici finala doigravanja za Stanley Cup u Istočnoj konferenciji, odigranoj u noći sa srijede na četvrtak na Floridi, čime su Penguinsi poveli s 2-1 u seriji nakon početnog poraza na domaćem ledu.

Tri od četiri pogotka gosti su u Amalie Areni postigli u trećoj dionici, nakon što je u prve dvije trećine pločica samo jednom završila u mreži i to onoj domaće momčadi, a strijelac Carl Hagelin poslao ju je iza leđa Andreja Vasilevskija samo deset sekundi prije isteka 40. minute.

Phil Kessel, koji je bio asistent kod prvog pogotka, u 46. minuti je preciznim udarcem završio odličnu akciju svog napada za vodstvo gostiju 2-0 koje je trajalo svega 14 sekundi. Tek što je igra nastavljena Tyler Johnson je svojim petim pogotkom u doigravanju uspio smanjiti zaostatak Tampa Baya. No, sve do 59. minute to će ostati jedini gol domaćih, a za to su vrijeme Penguinsi već poveli 4-1. Kapetan gostiju Sydney Crosby je u 51. minuti iskoristio igrača više, a u 54. minuti Chris Kunitz je iz drugog pokušaja svladao Vasilevskija. U 59. minuti Ondrej Palat je samo ublažio poraz domaćih.

Penguinsi su ponovno zasuli gomilom udaraca pričuvnog vratara Tampa Baya, koji mijenja ozlijeđenog Bena Bishopa. Nakon što je u drugoj utakmici skupio 38 obrana, 21-godišnji Rus je u trećoj zaustavio čak 44 pokušaja hokejaša Pittsburgha, ali to nije bilo dovoljno da svojoj momčadi donese pobjedu. S druge strane je njegov vršnjak Matt Murray obranio 26 od 28 udaraca.

U četvrtoj utakmici će Tampa Bay pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja u seriji, a taj je dvoboj na rasporedu u noći s petka na subotu (2 sata ujutro) po hrvatskom vremenu.

NHL doigravanje - konferencijska finala

Istok

Tampa Bay - Pittsburgh 2-4

(Pittsburgh vodi u seriji s 2-1)

FOTO: Bruce Bennett/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!