Nogomet

Zvonimir Boban i službeno potvrđen kao savjetnik predsjednika FIFA-e

HINA • četvrtak, 19.05.2016.
Zvonimir Boban i službeno potvrđen kao savjetnik predsjednika FIFA-e
Foto: Getty

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban službeno je potvrđen kao novi član ureda novoizabranog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Giannija Infantina, objavljeno je na FIFA-inom službenom internetskom portalu (fifa.com).

U vijesti kojom se potvrđuje imenovanje Zvonimira Bobana kao posebnog Infantinovog savjetnika za nogometna pitanja te bivšeg glavnog tajnika Norveškog nogometnog saveza Kjetila Siema za strateška pitanja, istaknuto je kako je po završetku sjajne igračke karijere Boban ostao vrlo aktivan.

"Diplomirao je povijest, a upravo završava doktorat iz komparativne književnosti na zagrebačkom sveučilištu. Osim toga, piše kolumne i članke vezane za nogomet u hrvatskom dnevniku Sportske novosti, kao i za talijanski Gazzetta dello Sport. Radio je i kao stručni analitičar za talijansku televiziju Sky", podrobno su u priopćenju opisane Bobanove post-igračke aktivnosti.

Nedavnim izborom Fatme Sambe Diouf za prvu ženu u ulozi glavne tajnice FIFA-e, kao osnaživanjem svog ureda savjetnicima poput Bobana i iskusnog operativca Siema, Gianni Infantino pokazuje da će na drugačiji način voditi jednu od najbogatijih i najmoćnijih svjetskih sportskih organizacija, nego što je to činio njegov prethodnik Sepp Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2016. u 20:21
    čestitke zvone
    Obrisan korisnik
  • cameosis20.05.2016. u 19:30
    sad je kriminalac infantino na čelu, o čemu ti pričaš? i sepp je gospodin čovjek, jedini s čistim obrazom.obit će im se ta provala još o konjske glave što su ga srušili. francuskoj gnjidi je već došla naplata.
    cameosis
  • Duje7719.05.2016. u 16:37
    U svakom slučaju, sad kad nema krimosa Seppa i Michela, neće više HNS moći prijetiti FIFOM i UEFOM, međutim problem je što su sad na vlasti Zdravkovi najbliži prijatelji tako da od ikakvih promjena na bolje nažalost ipak doći neće.Ako im FIFA/UEFA kojim slučajem zaprijeti i imperativno nešto... [više na forumu]
    Duje77
  • Veni vidi vici19.05.2016. u 16:23
    bilo bi to jako lijepo ali nekako ne vjerujem
    Veni vidi vici
  • nestashko_nestashni19.05.2016. u 14:59
    gospodin čovik, iako mislin da bi za njega osobno bilo bolje da se drži dalje od ove kaljuže, samo more glavu izgubit tu..
    nestashko_nestashni