Nogomet

VIDEO: Mađari prvi krenuli s odigravanjem pripremnih utakmica

Branimir Korać • petak, 20.05.2016.
VIDEO: Mađari prvi krenuli s odigravanjem pripremnih utakmica
Foto: Getty

Prvu pripremnu utakmicu uoči odlaska na Europsko prvenstvo odigrala je Mađarska koja je u Budimpešti ugostila Obalu Bjelokosti i remizirala bez pogodaka...

Pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj započele su tamo još nakon što su postali poznati svi sudionici Eura, a prvu pripremnu utakmicu u ovoj fazi netom uoči Europskog prvenstva odigrali su Mađari.

Na Groupama areni u Budimpešti pred 20 tisuća gledatelja ugostili su Obalu Bjelokosti i u još uvijek nekompletnom sastavu remizirali su 0:0.

Afrički prvak doputovao je u Budimpeštu bez Yaye Tourea i Gervinha, ali svejedno u solidnom sastavu stoga Mađari mogu biti zadovoljni prikazanim.

Velikih prilika nije bilo puno, Mađarska je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 20. minuti kada je Adam Gyurcso iskosa izveo slobodni udarac, ali Sylvain Gbohouo uspio je izbiti loptu u korner.

15 minuta kasnije Gbohouo sjajno brani pokušaj istog igrača u situaciji jedan na jedan, Adam Szalai pokušao je odbijenu loptu pospremiti u mrežu, ali nije uspio.

U drugom dijelu nije bilo većih prijetnji, najbolju priliku propustio je Salomon Kalou koji je pucao glavom preko gola u 53. minuti.

"U prvom poluvremenu igrali smo dobro i moji igrači zaslužili su pozitivan rezultat protiv jakog protivnika. U drugom dijelu nije bilo tako dobro, previše smo žurili i imali smo puno pogrešaka", rekao je mađarski izbornik Bernd Storck.

Prijateljska utakmica

Mađarska - Obala Bjelokosti 0:0

Mađarska: Kiraly (46. Gulacsi), Fiola, Lang, Juhasz, Kadar, Nagy (70. Bode), Pinter, Kleinheisler (46. Gera), Gyurcso (64. Nikolić), Szalai (79. Sallai), Dzsudzak (89. Vida).

Obala Bjelokosti: Gbohouo, Bagayoko, Bailly, Kone, Kanon (75. Bamba), Seri, Diomande (46. Kessie), Kalou (67. Konate), Gradel (66. Toure), Kodjia (85. Sio), Angban (91. N'Guessan).

FOTO: Dennis Grombkowski/Getty Images

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!