Nogomet

Gianni Infantino, Zvonimir Boban i Davor Šuker na otvaranju Kuće nogometa FSCG

HINA • subota, 21.05.2016.
Gianni Infantino, Zvonimir Boban i Davor Šuker na otvaranju Kuće nogometa FSCG
Foto: EPA

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino u subotu je u Podgorici otvorio Kuću nogometa Nogometnog saveza Crne Gore.

Svečanosti, koja je organizirana na Dan nezavisnosti Crne Gore, prisustvovali su i Infantinov savjetnik legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, dopredsjednik Europske nogometne federacija (UEFA) Angel Maria Villar te predstavnici više europskih nogometnih saveza. Otvaranju Kuće nogometa prisustvovali su i crnogorski premijer Milo Đukanović, te gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savićević zahvalio se FIFA-i i UEFA-i na financijskoj pomoći, ali i čelnicima Podgorice na ustupljenom zemljištu za izgradnju terena i Kuće nogometa.

"Kuća nogometa sastoji od 3.784 metra kvadratnih. Pored dvorana za sastanke i uredskih prostora, sadrži i dvoranu za novinarske konferencije kao i prostorije buduće televizije FSCG. Izgradnja Kuće nogometa samo je nastavak kontinuiranog ulaganja u crnogorski nogomet. U proteklih osam godina FSCG je u suradnji s FIFA-om i UEFA-om investirao skoro 13 milijuna eura u infrastrukturu," kazao je Savićević.

Predsjednik Infantino istaknuo je značaj ovog objekta za razvoj nogometa u Crnoj Gori dodavši: "Danas je jedan poseban dan, deset godina vaše nezavisnosti. Pokazali ste da ste za deset godina uspjeli napraviti uspješnu zemlju. Kuća nogometa je jedan od simbola što Crna Gora može učiniti," poručio je prvi čovjek FIFA-e.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2016. u 16:08
    probrano društvo, bravo
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici22.05.2016. u 00:34
    Zvone nemoj se puno družiti s Brendom
    Veni vidi vici