Tenis

Kiša uništila program prvog dana Roland Garrosa, pet nositelja prošlo u drugo kolo

Branimir Korać • nedjelja, 22.05.2016.
Kiša uništila program prvog dana Roland Garrosa, pet nositelja prošlo u drugo kolo
Foto: EPA

Prvi dan Roland Garrosa donio je puno kiše i malo tenisa. Samo deset mečeva je kompletirano i to po pet u svakoj konkurenciji...

Svega po pet mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji okončano je prvog dana Roland Garrosa. Kiša je uništila planove organizatora i većina susreta prebačena je za ponedjeljak, a među njima i dvoboj između Ive Karlovića i Alberta Montanesa.

Posao je uspio završiti Benoit Paire i to uz dosta muke protiv Radua Albota. Moldavac je natjerao Pairea u pet setova, vraćao se dva puta iz seta zaostatka, ali u petom setu Paire je ipak stigao do pobjede. Prvi meč ovogodišnjeg Roland Garrosa u pet setova i pobjeda Francuza unatoč čak 78 neforsiranih pogrešaka, dvostruko više nego protivnik. No Paire je imao i 65 winnera, a Albot samo 16.

Dosta se mučio i Nick Kyrgios protiv Marca Cecchinata, Talijana koji nikada nije stigao do pobjede u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Iako je slavio u tri seta, Kyrgios je to učinio s tijesnih 7:6(6), 7:6(6), 6:4 uz lošu realizaciju break lopti 1/13.

"Bilo je vrlo teško. Kada sam se probudio i vidio da pada kiša, znao sam da nas očekuju teški uvjeti. Nisam imao niti pravo zagrijavanje što mi se nikada ranije nije dogodilo. Marco je odigrao ponešto neočekivano, imao je dosta dobrih dropshotova, u drugom setu i dvije set lopte, u pojedinim trenucima imao sam i sreće stoga mogu biti zadovoljan što sam prošao dalje u tri seta", rekao je Kyrgios.

Kod tenisačica uz dosta muke prolaz je izborila Petra Kvitova koju je umalo iznenadila Danka Kovinić iz Crne Gore. Odličan meč okončan je u trećem setu nakon dvije pogreške Kovinić na bekhendu za 7:5 za Kvitovu. Inače Čehinja je imala break prednosti da bi Kovinić došla do preokreta i nakon tri dvostruke servis pogreške Kvitove povela s 5:4. Na servisu za meč ipak nije imala odgovor na odlične poteze Kvitove koja se uspjela odmah vratiti i u konačnici slaviti.

Nakon dosta zdravstvenih problema Lucie Šafarova, prošlogodišnja finalistica, ponovno je u pravoj formi. Osvojila je već jedan turnir ove sezone, a nastup na Roland Garrosu otvorila je glatkom pobjedom protiv Djačenko uz samo dva izgubljena gema u cijelom meču. 27 neforsiranih pogrešaka i samo sedam winnera protivnice sigurno su pomogli. Samo dva gema ispustila je i Anastasia Pavljučenkova protiv Sare Sorribes Tormo.

U ponedjeljak bi prema rasporedu na terenima trebali biti Marin Čilić na terenu broj dva kao četvrti meč dana protiv Marca Trungellitija, Ana Konjuh protiv Arine Rodionove na terenu broj pet također kao četvrti meč dana, Mirjana Lučić-Baroni protiv Daniele Hantuchove na terenu broj deset odmah nakon Dušana Lajovića i Denisa Kudle, Ivan Dodig i Mihail Južnji na terenu broj 15 odmah nakon Sabine Lisicki i Veronice Cepede Royg te Ivo Karlović i Albert Montanes na terenu broj 16 odmah nakon Barbore Strycove i Lucie Hradecke.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:
Benoit Paire (Francuska, 19) - Radu Albot (Moldavija) 6:2, 4:6, 6:4, 1:6, 6:4
Nick Kyrgios (Australija, 17) - Marco Cecchinato (Italija) 7:6(6), 7:6(6), 6:4
Tejmuraz Gabašvili (Rusija) - Donald Young (SAD) 7:6(1), 6:2, 6:3
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Benjamin Becker (Njemačka) 6:2, 6:2, 6:4
Igor Sijsling (Nizozemska) - Adrian Ungur (Rumunjska) 6:1, 6:2, 7:6(5)

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Petra Kvitova (Češka, 10) - Danka Kovinić (Crna Gora) 6:2, 4:6, 7:5
Lucie Šafarova (Češka, 11) - Valeria Djačenko (Rusija) 6:0, 6:2
Anastasia Pavljučenkova (Rusija, 24) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:2, 6:0
Viktorija Golubić (Švicarska) - Alison Riske (SAD) 6:2, 1:6, 6:2
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 7:6(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!