Zimski sportovi

Johnson do pogotka leđima za pobjedu i vodstvo Tampe

HINA • ponedjeljak, 23.05.2016.
Johnson do pogotka leđima za pobjedu i vodstvo Tampe
Foto: Getty

Hokejaši Tampa Baya preokretom su došli do pobjede 4-3 u produžetku nad domaćim Pittsburghom, u petoj utakmici završnog kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji NHL-a, čime je momčad s Floride stigla nadomak svom drugom uzastopnom Stanley Cup finalu.

Za domaću momčad, koja na novu priliku za osvajanje četvrtog naslova NHL prvaka čeka od trijumfa 2009. godine, sve je izgledalo idealno kad su poveli 2-0 pogocima Briana Dumoulina u posljednjoj sekundi prve trećine i Patrica Hornqvista nakon 90 sekundi igre u drugoj.

Sve do 34. minute povratnik među vratnice Penguinsa Marc-Andre Fleury bio je nesavladiv, a onda je Alex Killorn gromovitim udarcem pogodio same rašlje i smanjio zaostatak Lightninga. Samo 70 sekundi poslije Nikita Kučerov je svojim desetim pogotkom u doigravanju izjednačio na 2-2. Ipak, domaća momčad je u posljednju trećinu ušla s vodstvom zahvaljujući pogotku Chrisa Kunitza 50 sekundi prije kraja druge dionice.

Tri minute i 16 sekundi trebala je još izdržati obrana Penguinsa, kad je Nikita Kučerov još jednom svladao Fleuryja te 11. pogotkom postao najefikansiji igrač u ovogodišnjem doigravanju. Po drugi put u seriji odluka o pobjedniku pala je u produžetku. No, za razliku od druge utakmice, u kojoj je kapetan Pittsurgha Sydney Crosby pogodio nakon 40 sekundi za pobjedu kojom su Penguinsi izjednačili rezultat u seriji na 1-1, sreća je ovoga puta bila na strani gostiju.

Produžetak je trajao svega 53 sekunde, a Tyler Johnson će biti upamćen kao igrač koji je pobjednički pogodak postigao leđima. Naime, udarac Jasona Garrisona pogodio je Johnsona u leđa i završio u mreži Penguinsa. Pogodak je opravdano upisan Johnsonu, jer da nije bilo njegovih leđa, pločica bi završila daleko od vrata domaće momčadi.

Šesta utakmica bit će odigrana u Tampi u noći s utorka na srijedu (2 sata ujutro) po hrvatskom vremenu, a Lightning će pred svojim navijačima imati priliku drugu godinu zaredom izboriti mjesto u finalu Stanley Cupa. Prošle su godine poraženi u finalu od Chicago Blackhawksa pa su ostali na jedinom naslovu osvojenom 2004. godine, kad su do trofeja stigli u sedmoj utakmici protiv Calgaryja.

NHL doigravanje - konferencijska finala

Istok

Pittsburgh - Tampa Bay 3-4 (prod.)

(Tampa Bay vodi 3-2 u seriji)

FOTO: Matt Kincaid/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!