Tenis

Ivo Karlović eliminirao španjolskog veterana u tri seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.05.2016.
Ivo Karlović eliminirao španjolskog veterana u tri seta
Foto: FaH

Ždrijeb Roland Garrosa spojio je u prvom kolu dvojicu igrača u veteranskim godinama, a uspješniji je bio Ivo Karlović koji je svladao Alberta Montanesa u tri seta...

Ivo Karlović i Albert Montanes 24 sata od predviđenog rasporeda odradili su svoj dvoboj prvog kola Roland Garrosa. Karlović je bio uspješniji sa 6:2, 7:6, 7:6.

Bez obzira što je ovo omiljena Montanesova podloga, Karlović je bio bolji i treći put u karijeri upisao pobjedu protiv ovog protivnika. Jedinu pobjedu Montanes je ostvario 2008. godine na zemlji Barcelone, a Karlović je bio uspješniji godinu dana ranije u Houstonu te 2011. godine u Indian Wellsu.

Sam početak meča pokazao je Montanesu da mu neće biti nimalo jednostavno protiv hrvatskog igrača. Karlović je sjajno otvorio meč i poveo s 4:0 te je bez ikakvih problema dovršio set sa 6:2.

Slično je krenuo i drugi set, Montanes je odmah izgubio servis, ali Karlović nije zadržao prednost i set je na kraju otišao u tie-break. Tu je presudio jedan izgubljeni poen na svom servisu i to onaj Montanesa kod 8:7.

Treći set donio je uvjerljive nastupe na servisima obojice igrača, no u 13. igri Karlović je dominirao i sa 7:5 izborio je prolaz u drugo kolo.

Karlović je tako stigao do vrijedne pobjede protiv zemljaša koji je u Marrakechu stigao do polufinala, u Madridu svladao Joaa Sousu i kojem ova podloga puno više odgovara.

Slijedi mu dvoboj protiv Australca Jordana Thompsona koji je svladao Lasla Đerea. Karlović u taj dvoboj ulazi sa statusom favorita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • čoban234323.05.2016. u 19:13
    Bravo Ivo.
    čoban2343
  • Obrisan korisnik23.05.2016. u 19:11
    Ma to legendo!
    Obrisan korisnik