Tenis

Ivan Dodig u maratonskom meču nastavio uspješan hrvatski niz

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.05.2016.
Ivan Dodig u maratonskom meču nastavio uspješan hrvatski niz
Foto: EPA

Tri izlaska na teren i tri pobjede hrvatskih predstavnika u dosadašnjem dijelu Roland Garrosa. U drugo kolo prošao je i Ivan Dodig nakon gotovo četiri i pol sata borbe...

Ivan Dodig napokon je skinuo skalp Mihailu Južnjiju. U prvom kolu Roland Garrosa svladao ga je nakon četiri sata i 20 minuta velike borbe u kojoj je Dodig dva puta ispuštao prednost od seta, ali ipak na kraju slavio.

Ovo je prva Dodigova pobjeda protiv ruskog igrača koji je odnio pobjedu u oba dosadašnja meča. Međutim loša forma nije mu donijela puno zadovoljstva ove sezone i u Roland Garrosu zaustavljen je odmah na startu.

Dodig je sedam puta osvojio protivnički servis, Južnji je imao jedan break manje i hrvatski tenisač prolazi dalje. Dodig je imao više winnera i aseva, a manje dvostrukih servis pogrešaka i neforsiranih pogrešaka.

U prvom setu presudio je break kod 3:3 kada je Dodig stvorio prednost i sačuvao ju je do kraja seta. Bilo je problema s dovršavanjem seta, ali ipak je iskoristio četvrtu set loptu.

Južnji je odgovorio u drugom setu gdje je bio bolji i uspio je preuzeti kontrolu. No do ključnog breaka stigao je na samom kraju kod 6:5 kada je Dodig izvukao 0:40, ali onda ipak pao.

Drama nije izostala niti u trećem setu. Tu je Dodig imao break od početka i kod 5:4 servirao je za set, došao do 40:0 i nije uspio završiti posao. Južnji je poravnao na 5:5, ali odmah ponovno izgubio servis te u konačnici i drugi set.

Rus si je pružio novu priliku kada je u četvrtom setu nanizao pet gemova i stigao do 6:2 te izborio peti set, ali tamo je pak Dodig ušao u seriju kod 3:2 za Južnjija, uzeo četiri gema u nizu i prošao u drugo kolo gdje će igrati protiv Fernanda Verdasca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2016. u 16:36
    to je borba
    Obrisan korisnik
  • narada10823.05.2016. u 23:11
    bravo Ivane! Uz dosta muke i psovanja ;-), ali i sa dobrim udarcima slomio tvrdog Rusa.
    narada108