Tenis

Marco Trungelliti pokvario savršen hrvatski dan, Argentinac šokirao Čilića

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.05.2016.
Marco Trungelliti pokvario savršen hrvatski dan, Argentinac šokirao Čilića
Foto: EPA

Onaj koji je izgledao kao najsigurnija oklada od hrvatskih predstavnika za prolaz, potpuno je podbacio. Marin Čilić nakon finala u Ženevi poražen je od argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija...

Nije rijetkost da se igrači nakon odličnog nastupa u tjednu prije Grand Slam turnira, muče na njegovom početku. Stan Wawrinka nakon osvajanja Ženeve uspio se provući u pet setova kroz prvo kolo, ali Marin Čilić nije. Nije, a morao je jer je imao protivnika koji mu ne smije zaprijetiti.

Marco Trungelliti je Argentinac koji se daleko najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, ali je daleko od svjetskog vrha i prava su rijetkost njegovi nastupi na ATP Touru. Challengeri su razina na kojoj nastupa i to niti tamo nije među Top igračima.

No prvo kolo Roland Garrosa 2016. godine zauvijek će pamtiti. Upisao je svoju najveću pobjedu u dosadašnjem dijelu karijere svladavši Čilića sa 7:6, 3:6, 6:4, 6:2.

Prvi set Marin je mogao riješiti u svoju korist iako je imao break zaostatka. Uspio se vratiti i onda kod 6:5 imao je tri set lopte, dvije vezane, no ostale su neiskorištene i poražen je u tie-breaku.

Argentinac je i u drugi set ušao odlično, poveo je s 3:0, ali nakon toga Čilić uzima šest gemova u nizu i poravnava na 1-1.

I u trećem setu Čilić je imao prednost, vodio je s 4:2 i tu je stao. Trungelliti radi preokret, uzima set sa 6:4 i u četvrtom setu sa 6:2 prolazi u drugo kolo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg25.05.2016. u 12:03
    seremkvake, ja sam uvjek bio ralan i nikada nisam tvrdio da Marin moze biti kao netko od velikih. Ako citas moje komentare: jedino sto me kod tebe uvjek smetalo je vrijedjanje na razini koja po meni jednostavno nema smisla. On bi (moje misljenje) mogao biti stalni clan top 10 po potencijalu ali za... [više na forumu]
    interreg
  • narada10824.05.2016. u 17:24
    čudi me šta nema izjave našeg aduta ...
    narada108
  • Obrisan korisnik24.05.2016. u 16:03
    Molim lijepo dana 23.05 ljeta gospodnjeg Marin je postao 9 igrač svijeta i to mu nitko ne može uzeti. To je velika stvar za Hrvatski tenis- Nakon RG-a više neće biti među 10. a možda ni 15. Sretno Marine u budućnosti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2016. u 15:19
    Interreg drago mi je da si konacno shvatio,mislim ja decka vise necu pljuvati on je ok ovako pristojan je i sve je to divno i krasno ali si i sam shvatio da je limitiran i da treba to prihvatiti i biti realan, jedno su zelje s navijacke strane a mogucnosti njegove sasvim nesto drugo..
    Obrisan korisnik
  • interreg24.05.2016. u 13:38
    Evo priznajem i ja kad je tako: usro motku! Top10 igrac jednostavno ne smije od challenger igraca izgubiti. Tip nije igrao lose ali da Marin ne naje rjesenje za takvog igrace u mecu na tri dobivena seta je stvarno porazno.
    interreg