Tenis

Amerikanka Madison Keys prejaka za Donnu Vekić u prvom kolu Roland Garrosa

Mihaela Bradovski • utorak, 24.05.2016.
Amerikanka Madison Keys prejaka za Donnu Vekić u prvom kolu Roland Garrosa
Foto: FaH

15. nositeljica ženskog dijela ždrijeba Roland Garrosa, Madison Keys, upisala je pobjedu u prvom kolu protiv hrvatske tenisačice Donne Vekić sa 6:3, 6:2...

Donna Vekić nije uspjela napraviti iznenađenje u prvom kolu Roland Garrosa. Posljednja hrvatska predstavnica koja je izašla na teren, podijelila je sudbinu Marina Čilića i njih dvoje jedini nisu uspjeli dohvatiti drugo kolo.

Vekić je imala tešku protivnicu u Amerikanki Madison Keys koja je prošle godine u Parizu igrala u trećem kolu, a prije desetak dana igrala je finale na jakom turniru u Rimu gdje je izgubila od Serene Williams.

Vekić nema tako kvalitetne rezultate, a na terenu se i vidjelo zašto. Hrvatska predstavnica dosta više je griješila, imala je manje izravnih poena, a napravila je devet dvostrukih servis pogrešaka i gubila svoj servis pet puta.

U prvom setu Keys je povela s 3:1 nakon čega je Vekić imala priliku za hvatanje zaostatka, ali propustila je tri break lopte kod 3:2. Za kraj je Keys napravila još jedan break i uzela set sa 6:3.

U drugom setu Amerikanka je nastavila dominaciju, povela je s 5:1, Vekić je vratila jedan izgubljeni servis, ali odmah je Keys otišla do 0:40 i iskoristila prvu meč loptu za mjesto u drugom kolu.

Mladoj Osječanki ovo je bio prvi dvoboj protiv Keys koja će u drugom kolu za protivnicu imati bolju iz meča između Darije Gavrilove i Mariane Duque-Marino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 15:00
    Jesu mlade ali bitan je pristup za Konjuh možda ima šanse, ali Vekic mi ne djeluje da je što posto unutra
    Obrisan korisnik
  • interreg26.05.2016. u 13:01
    Konuh i Vekic su jos mlade, uz dobrog trenera i ispravnim prioritetima mogli bi imati vise nego solidnu karijeru. Stariji igraci i igracice (preko 25) prilicno dominiraju tenisom tako da ipak treba jos koja godina proci da se vidi hoce li biti sposobne za vise od 50-100 mjesta.
    interreg
  • Obrisan korisnik25.05.2016. u 21:59
    Nas zenski tenis je u banani,i ne vidim bas neku perspektivu iskreno..
    Obrisan korisnik
  • interreg25.05.2016. u 15:03
    kada gledam sve te nase igracice : Konjuh, Martic, Vekic, Lucic... sve mi je to stihijski i po devizi udri sto jace po loptici pa kako bude. Taktika, varijacije i stabilnost u igri? Sto je to? Ko na lutriji...
    interreg
  • interreg25.05.2016. u 14:58
    samo sa nastupima u prvim kolima GSa bez i jedne pobjede ima daleko vise od 100.000 godisnje... samo mora nekako ostati u prvih sto i eto dobre godisnje place slijedecih 10 godina
    interreg