Tenis

Ivo Karlović uz 41 as nakon četiri i pol sata borbe do trećeg kola

Branimir Korać • srijeda, 25.05.2016.
Ivo Karlović uz 41 as nakon četiri i pol sata borbe do trećeg kola
Foto: EPA

Ivo Karlović zasad je jedini hrvatski predstavnik koji je izborio mjestu u trećem kolu Roland Garrosa, a do prolaza je došao nakon velike borbe i više od četiri i pol sata igre protiv Australca Jordana Thompsona...

15 godina mlađi Australac Jordan Thompson pošteno je namučio Ivu Karlovića u drugom kolu Roland Garrosa, ali nije uspio slaviti. Karlović je ipak imao dovoljno mirnoće i u vrlo tijesnom meču slavio je sa 6:7, 6:3, 7:6, 6:7, 12:10.

Obojica su u meč ušli nakon što su bez izgubljenog seta prošli prvo kolo, Karlović je tamo sredio Montanesa, a Thompson je bio bolji od Lasla Đerea,

Ovdje su bili na težim iskušenjima, ali na kraju je mladi Australac ipak morao priznati poraz u svojem prvom nastupu u drugom kolu nekog Grand Slam turnira. Karloviću je ovo tek drugi put u karijeri da je prošao u treće kolo Roland Garrosa, dosad je jedini put tamo igrao prije dvije godine kada je svladao Dimitrova i Haider Maurera, a zatim predao meč Kevinu Andersonu zbog ozljede.

Protiv Thompsona nije najbolje otvorio meč i u prva dva servis gema suočio se s break loptama, ali je ipak zadržao servis i dovukao set do 13. igre. Tamo je Thompson serijom 6:0 stigao do 7:2 i prednosti u setovima.

Karlović je vrlo brzo uzvratio, drugi set uzeo je zahvaljujući ranom breaku i bijegu na 3:0 da bi treći osvojio u 13. igri bez veće drame sa 7:3.

Odmah na početku četvrtog seta Thompson je napravio break, ali Karlović se vratio kod 5:4, no u 13. igri ponovno je bolji bio Australac i meč je otišao u peti set.

Tamo je Karlović imao veliku priliku za dolazak do prednosti kada je kod 7:7 imao 0:40, Thompson se spasio, ali nije kod 10:10 kada gubi servis i Karlović rješava pitanje pobjednika na svojem servisu.

Pogodio je čak 41 as, imao 103 winnera i zaslužio je mjesto u trećem kolu. Tamo će pokušati nadmašiti svoj najbolji dosadašnji rezultat na pariškim terenima, ali imat će vrlo težak posao. Igrat će protiv boljeg iz meča između Andyja Murraya i Francuza s pozivnicom Mathiasa Bourguea. Murray trenutno gubi 2-1 u setovima, ali i dalje je veliki favorit za prolaz.

U konkurenciji parova nastupio je Marin Draganja, ali u paru s Marcelom Demolinerom oprostio se već u prvom kolu. Bolji su bili Ričardas Berankis i Lukaš Rosol koji su slavili sa 6:7, 7:6, 6:4, a Demoliner i Draganja propustili su dvije meč lopte u drugom setu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 16:32
    Po meni bi as trebao biti vrednovan među navijačima kao i svaki drugi udarac. Nažalost većini je zanimljiviji forehand iz trka npr..
    Obrisan korisnik
  • interreg25.05.2016. u 16:49
    Nas mladi zemljas Dr. Ivo operirao skoro 5 sati :-) Bravo Ivo legendo!
    interreg