Nogomet

VIDEO: Rumunji u prvoj pripremnoj utakmici remizirali s DR Kongom

Branimir Korać • srijeda, 25.05.2016.
VIDEO: Rumunji u prvoj pripremnoj utakmici remizirali s DR Kongom
Foto: EPA

Prvu pripremnu utakmicu uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Francusku odigrali su Rumunji. Na stadionu Coma protivnik im je bio DR Kongo s kojim su odigrali 1:1...

Rumunjska u Italiji odrađuje dio priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj, a u Comu je za protivnika imala DR Kongo s kojim je remizirala 1:1.

Bila je to prilika za Anghela Iordanescua da isproba određene varijante u igri uoči odlaska na Europsko prvenstvo i može biti djelomično zadovoljan viđenim.

U kadru Rumunjske bio je i Dinamov branič Alexandru Matel, no nije nastupio već je minutažu u komadu na desnom beku dobio Cristian Sapunaru.

Afrikanci su poklonili Rumunjskoj vodstvo u 27. minuti kada je vratar Mulopo Kudimbana proigrao Gabriela Zakuanija, branič Peterborougha nije uspio primiriti loptu na nekih 30 metara od svojeg gola, uzeo ju je Nicolae Stanciu i s ruba kaznenog prostora pogodio za vodstvo.

Rumunjska je prednost držala sve do 87. minute kada Kongo dolazi do poravnanja. Na ubačaj s desne strane dobro je reagirao Jeremy Bokila, nekadašnji napadač Petrolula, koji u padu zabija za 1:1.

Sljedeću provjeru Rumunji će imati 29. svibnja u Torinu protiv Ukrajine.

Prijateljska utakmica

Rumunjska - DR Kongo 1:1

Strijelci: 1:0 Stanciu (23.), 1:1 Bokila (87.)

Rumunjska: Pantilimon, Sapunaru, Gaman, Chiriches, Rat (89. Tosca), Ropotan (46. Prepelita), Pintilii, Popa (59. Torje), Stanciu (78. Keseru), Chipciu (59. Maxim), Alibec (68. Hora).

DR Kongo: Kudimbana, Mpeko (78. Bokila), Zakuani, Tisserand, Mutambala, Bompunga, Maghoma, Cedrick (75. Botaka), M'Poku, Mubele Ndombe (90. Arnold), Bakambu.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!