Tenis

Borna Ćorić izborio mjesto u trećem kolu, Cibulkova prejaka za Konjuh

Branimir Korać • četvrtak, 26.05.2016.
Borna Ćorić izborio mjesto u trećem kolu, Cibulkova prejaka za Konjuh
Foto: EPA

Polovičan učinak ostvarili su hrvatski predstavnici u pojedinačnom dijelu Roland Garrosa ovog četvrtka. Borna Ćorić svladao je Bernarda Tomića dok je Ana Konjuh poražena od Dominike Cibulkove...

Ivi Karloviću u trećem kolu Roland Garrosa pridružio se Borna Ćorić. Ćorić je u četiri seta bio bolji od Bernarda Tomića.

22. igrač svijeta prošle godine svladao je Ćorića u Indian Wellsu u dva seta, no ovaj put bolji je bio Borna koji je manje griješio i zasluženo je slavio.

Tomić na zemljanoj podlozi nema posebno dobre rezultate i ovakav rasplet nekako se i očekivao. Ćorić je strpljivo čekao na pogreške Australca i na kraju ih je kaznio.

Borna je u meč ušao s minusom 3:0 i prvi set izgubio je lakoćom sa 6:3 priprijetivši tek jednom dok je u ostalim servis gemovima Tomić bio dosta uvjerljiv.

No nakon toga uslijedio je preokret, Borna je preuzeo igru u svoje ruke i došao do pobjede. Drugi set uzeo je s uvjerljivih 6:2 dva puta oduzevši servis Australcu dok je u trećem setu u 13. igri pobjegao na 5:0 i zatim sa 7:4 uzeo set.

Četvrti set donio je veliku borbu, tu je Ćorić propustio pet break lopti, ali je onda u tie-breaku uz spašenu set loptu stigao do 8:6 i prolaza u treće kolo.

Tamo će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta, odličnog španjolskog zemljaša od kojeg je izgubio oba dosadašnja meča na zemlji i dobio ga ove godine na betonu u Chennaiju.

Ana Konjuh zaustavljena je u drugom kolu Roland Garrosa, Slovakinja Dominika Cibulkova bila je u ovom trenutku previsoka prepreka.

Slovakinja je u odličnoj formi, pokazala je to i u Madridu gdje je otišla do finala i tek tamo izgubila od Simone Halep. Ovdje je svladala Konjuh nakon sat i 50 minuta igre sa 6:4, 3:6, 6:0.

Konjuh je pružila dobar otpor u prva dva seta, međutim u trećem setu je potpuno pala i Cibulkova je taj dio igre riješila za svega 28 minuta igre bez izgubljenog gema.

U prvom setu vladala je prava drama, Konjuh je gubila s 5:1, no uspjela je spasiti čak osam set lopti i vratiti se na 5:4. Imala je servis za poravnanje, ali nije izdržala i Cibulkova je došla do novog breaka.

Drugi set protekao je pak u dominaciji Konjuh koja je odmah došla do breaka, Cibulkova poravnala na 2:2, ali nakon toga Konjuh je napravila dva breaka i sa 6:3 izborila treći set. Tu pak nije imala nikakve šanse, uzela je tek 11 poena i niti jedan gem.

Cibulkova je tako izborila treće kolo gdje će igrati protiv Carle Suarez Navarro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 22:29
    Bravo Čorić,mislim stvarno taj nas jadni usrani HRT,imaju 4 programa i da ne mogu ako nista drugo prenositi meceve nasih igraca,nego bas gledam na srpskom RTS-u,na prvom programu prenose svoga Đokovica,a na drugom pogramu mec Nadala eto to je tv za primjer gdje postuju i cijene kao prvo svoje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 19:33
    Agut je dobar, ali za 3. kolo nije loš izbor. Naprijed Borna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 16:35
    deri Borna, pametno protiv aguta. Skrati što je moguće izmjene agresivnim napadom i winnerima.
    Obrisan korisnik