Nogomet

VIDEO: Belgija u Ženevi nakon preokreta bolja od Švicarske

Niko Rukavina • subota, 28.05.2016.
VIDEO: Belgija u Ženevi nakon preokreta bolja od Švicarske
Foto: EPA

Reprezentativci Belgije svladali su Švicarsku u Ženevi u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Švicarci su poveli, no Belgijci su pogocima Romelua Lukakua i Kevina de Bruynea došli do pobjede.

Pripreme za Europsko prvenstvo u punom su jeku. Dvije sudionice natjecanja odigrale su međusobni pripremni dvoboj u kojem je trijumfirala Belgija s 2:1. Švicarci su utakmicu završili s deset igrača.

Švicarska je u Ženevi došla u vodstvo u 31. pogotkom Blerima Džemailija. No, Belgija je izjednačila svega tri minute kasnije kada je na asistenciju Driesa Mertensa poentirao Romelu Lukaku.

Na odmor se otišlo s rezultatom 1:1, a u nastavku se igralo izjednačeno sve do 81. minute kada je Haris Seferović dobio izravni crveni karton zbog starta na Janu Verthongenu. Pobjedu Belgiji donio je Kevin de Bruyne dvije minute kasnije pogotkom iz slobodnog udarca.

Švicarci se na Europskom prvenstvu nalaze u skupini A s domaćinima, Albanijom i Rumunjskom. Prvu utakmicu na turniru igraju 11. lipnja protiv Albanije. Belgija je jedan od favorita natjecanja. Nalaze se u skupini E s Italijom, Irskom i Švedskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.05.2016. u 20:16
    Po izvještaju i švicarske televizije i njihovih novina crveni karton nije bio zbog foula nego zbog prigovora, šta trenutačno začuđuje ljubimce nogometa tamo, jer m) je to velika budalaština u prijateljskoj dobiti crveni (da li mu je psovao sve po spisku??) a m) je minutu i kusur nakon toga Belgija... [više na forumu]
    narada108