Liga prvaka, nokaut faza, za 3. mjesto, 29.05.2016, 15:15 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 29:27(15:11) Kiel
Kiel

Hansen u završnim minutama Parižanima donio slavlje nad rukometašima Kiela

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.05.2016.
Hansen u završnim minutama Parižanima donio slavlje nad rukometašima Kiela
Foto: EPA

Treće mjesto na ovogodišnjem finalnom turniru rukometne Lige prvaka osvojili su rukometaši Paris Saint-Germaina. Za razliku se, u posljednjih nekoliko minuta, pobrinuo strijelac deset pogodaka Mikkel Hansen...

Paris Saint-Germain Handball - THW Kiel 29:27 (15:11)

Paris Saint-Germain Handball: Omeyer, Hansen 10, Onugryienko 6, Narcisse 5, Kounkoud 3, Abalo 2, Honrubia 1, L. Karabatić 1, M'tima 1
Isključenja: 12 minuta

THW Kiel: Landin, Dissinger 8, Duvnjak 5, Vujin 3, Wiencek 3, Cabellas 2, Ekberg 2, Sprenger 2, Dahmke 1, Klein 1
Isključenja: 6 minuta

Polufinalni dvoboj s Veszpremom, u kojem je pobjednik odlučen tek nakon produžetaka, ostavio je traga na njemačkom predstavniku pa je tako Alfred Gislason u prvih pola sata odlučio dati određeni predah Duvnjaku i Vujinu, dvojicu koja su u subotu najviše povukla.

Najvažniji trenutak prvog dijela dogodio se u periodu između sedme i desete minuta kada su Parižani 4:4 pretvorili u prvo +4 odvajanje. Iza Landina redom su pogađali Onufryienko dva puta, Hansen te Luc Abalo iz polukontre.

Pet minuta bez pogotka njemačkog sastava prekinuo je Canellas, nekoliko trenutaka kasnije, a nakon promašaja Honrubije Kiel je imao priliku vratiti se na minimalan zaostatak no ispriječio se Omeyer koji je u prvih pola sata skupio osam obrana.

Najveću prednost koju je PSG ostvario prije odlaska na odmor, pet pogodaka prednosti, postavio je Narcisse u 19. minuti. Izdržao je pariški sastav neokrznut dvije minute s igračem manje, iz tog perioda pamtit će se tek veliki promašaj Dahmkea, a ništa uspješnije Zebre nisu bile niti u samoj završnici prvog dijela kada su imale dva igrača više.

Landin je skinuo pokušaj Onufryenka s linije sedam metara, a odličnu akciju na Dahmkea koji se s krila izvukao na crtu još jednom obranom finišira vratar francuskog sastava. Najbolji strijelac PSG-a u prvom dijelu, ukrajinski internacionalac, do isteka 30. minute stiže postići pogodak za 15:11.

Parižani su još u početnim minutama drugog dijela održavali prednost, no tada Kiel uspijeva skupiti snagu i okrenuti prednost na svoju stranu. U razdoblju od 39. do 45. minute njemački prvak kreirao je 6:1 seriju zahvaljujući trima pogocima Duvnjaka, dvama Wienceka te jednim Vujina za 22:20.

Sve do deset minuta prije kraja susreta PSG pokušavao je doći do poravnanja, Kiel je čuvao prednost, da bi najbolji pojedinac Serdarušićeve momčadi u susretu protiv Kielcea, Mikkel Hansen, još jednom preuzeo ulogu čovjeka odluke. Prvo je u 50. minuti nakon sedmerca na Honrubiji, precizan za 23:23 da bi dvije i pol minute prije kraja susreta još jednom nadmudrio Landina, a nedugo zatim i zaključio susret postavivši konačnih 29:27.

Domagoj Duvnjak u današnji je Kielov učinak ugradio pet pogodaka, Ilija Brozović nije se upisao u listu strijelaca, uz zarađena tri isključenja, dok u sastavu PSG-a, zbog suspenzije nakon subotnjeg crvenog kartona, nije bilo Igora Vorija.

Liga prvaka, nokaut faza

za 3. mjesto

Paris Saint-Germain29:27Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

za 3. mjesto

Paris Saint-Germain29:27Kiel

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!