Tenis

Neočekivani porazi Nishikorija i Raonića u osmini finala Roland Garrosa

Branimir Korać • nedjelja, 29.05.2016.
Neočekivani porazi Nishikorija i Raonića u osmini finala Roland Garrosa
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti osmine finala Roland Garrosa kod tenisača, a tamo su zapeli Kei Nishikori i Miloš Raonić koji nisu uspjeli svladati Richarda Gasqueta i Alberta Ramosa Vinolasa...

Četiri zanimljiva dvoboja u nedjelju u sklopu osmine finala Roland Garrosa. Iznenađenja nisu izbjegnuta, a izbjegao ga je Stan Wawrinka iako nije imao lagan posao protiv Viktora Troickog.

Ovo je treći put u zadnje četiri godine da je Wawrinka u četvrtfinalu u Parizu, a do pobjede 7:6, 6:7, 6:3, 6:2 stigao je nakon tri sata zanimljivog meča.

"Velika pobjeda, pokušavao sam ostati miran i tražiti svoju igru tijekom cijelog meča. Uspio sam odigrati bolje i pronaći bolje bolja rješenja tijekom susreta", kaže Wawrinka.

Za iznenađenje pobrinuo se Richard Gasquet sjajnim mečom protiv Keija Nishikorija i pobjedom u četiri seta. Gasquet je odigrao svoj najbolji meč u dugo vremena, vrlo malo je griješio i nošen domaćim navijačima stigao je do pobjede.

Nishikori je uzeo treći set sa 6:4 i dao naslutiti da će doći do preokreta, međutim Gasquet je u četvrtom setu brzo stigao do dvostrukog breaka i odličnim servisima dovršio je posao.

Najveće iznenađenje priredio je Albert Ramos koji je lakoćom svladao Miloša Raonić sa 6:2, 6:4, 6:4. Ovo je tek druga pobjeda Ramosa u karijeri protiv igrača iz svjetskog Top 10 i pobjeda koju nikako nije očekivao.

"Jako sam sretan, nisam ovo očekivao. Nakon što sam prošlog tjedna izgubio sa 6:1, 6:1 u Ženevi od Stana Wawrinke, bio sam jako utučen jer sam više očekivao od tog turnira. Ne znam kako su mi se stvari ipak poklopile ovog tjedna. Iako ovo nije Raonićeva najbolja podloga, presretan sam zbog ove pobjede", rekao je Ramos kojem će upravo Wawrinka biti sljedeći protivnik.

Mjesto u četvrtfinalu osigurao je i Andy Murray pobjedom u tri seta. On je igrao protiv Johna Isnera i opravdao status favorita te potvrdio kako mu forma raste nakon što je u prva dva kola imao vrlo teške mečeve u kojima se vraćao iz zaostatka protiv Radeka Štepaneka i Mathiasa Bourguea.

Kod tenisačica kompletirana su dva meča, a dva će biti nastavljena u ponedjeljak. Garbine Muguruza ušla je treću godinu u nizu u četvrtfinale Roland Garrosa, ovaj put pobjedom protiv Svjetlane Kuznjecove sa 6:3, 6:4.

Neočekivano joj se pridružila Amerikanka Shelby Rogers, najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg turnira. Rogers je eliminirala tri nositeljice, a nakon Čehinja Karoline Pliškove i Petre Kvitove, došao je red i na Rumunjku Irinu Cameliju Begu.

Roland Garros, tenisači, osmina finala:
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Viktor Troicki (Srbija, 22) 7:6(5), 6:7(7), 6:3, 6:2
Richard Gasquet (Francuska, 9) - Kei Nishikori (Japan, 5) 6:4, 6:2, 4:6, 6:2
Albert Ramos (Španjolska) - Miloš Raonić (Kanada, 8) 6:2, 6:4, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - John Isner (SAD, 15) 7:6(9), 6:4, 6:3

Roland Garros, tenisačice, osmina finala:
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Svjetlana Kuznjecova (Rusija, 13) 6:3, 6:4
Shelby Rogers (SAD) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska, 25) 6:3, 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 6) - Samantha Stosur (Australija, 25) 5:3 prekinuto
Agnieszka Radwanska (Poljska, 2) - Tsvetana Pironkova (Bugarska) 6:2, 3:0 prekinuto

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2016. u 13:04
    muguza je prava zemljašica
    Obrisan korisnik