Nogomet

VIDEO: Pobjede Turaka i Španjolaca, Slovačka iznenadila u Augsburgu Njemačku

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.05.2016.
VIDEO: Pobjede Turaka i Španjolaca, Slovačka iznenadila u Augsburgu Njemačku
Foto: EPA

Niz pripremnih susreta uoči početka Europskog prvenstva odigrano je ove nedjelje, a u akciji su bili i hrvatski protivnici Turska i Španjolska...

Albanija - Katar 3:1

Albanija je u Hartbergu odigrala prijateljsku utakmicu protiv Katara, a dvoboj je završen pobjedom europskog predstavnika 3:1. Katar je poveo već u prvoj minuti susreta pogotkom Abdelkarima Hassana, ali Albanija je uspjela doći do preokreta.

Do odlaska na odmor već je bilo 2:1 za Albance zahvaljujući golovima Arlinda Ajetija nakon kornera u 23. minuti te Ermira Lenjanija u 40. minuti nakon velike pogreške katarskog vratara.

U drugom dijelu Albanci su povećali vodstvo lijepim pogotkom Armanda Sadikua u 64. minuti udarcem s više od 20 metara.

U albanskom sastavu nastupila su i dva člana Rijeke, Odise Roshi igrao je do 72. minute, a Bekim Balaj od 46.

Albanija: Berisha, Hysaj, Ajeti, Mavraj, Aliji (66. Agolli), Lila, Gashi (46. Sadiku), Roshi (72. Shala), Basha (62. Cana), Lenjani (46. Rashica), Cikalleshi (46. Balaj).

Njemačka - Slovačka 1:3

Iznenađenje je priredila Slovačka koja je u Augsburgu svladala Njemačku s 3:1. U sastavu Njemačke nije bilo Manuela Neuera i Thomasa Müllera, ali unatoč tome i dalje je to bila vrlo respektabilna postava.

Povela je Njemačka već u 13. minuti. U 16 metara Juraj Kucka srušio je Marija Götzea, a kazneni udarac realizirao je Mario Gomez.

U 40. minuti poravnanje fantastičnim pogotkom Mareka Hamšika. Veznjak Napolija opalio je s više od 20 metara i pogodio suprotni gornji kut, Bernd Leno nije imao nikakve šanse.

Tri minute kasnije potpuni preokret. Weiss je ubacio iz kornera, na prvoj vratnici do lopte je došao Duris i glavom zabio za 2:1.

Na poluvremenu je igru napustio Leno, a zamijenio ga je Ter Stegen koji je izravni krivac za treći pogodak Slovačke. Ponovno korner, ovaj put puca Kucka, lopta je išla izravno u vratara Barcelone, ali mu je prošla kroz ruke i noge i završila u mreži.

Ostalo je 3:1, Njemačka je upisala neočekivani poraz dok su se Slovaci nakrcali samopouzdanjem.

Njemačka: Leno (46. ter Stegen), Kimmich (75. Schürrle), Rudiger, Boateng (64. Höwedes), Hector, Rudy, Khedira (46. Weigl), Götze, Draxler, Sane, Gomez (46. Brandt).

Slovačka: Kozačik, Pekarik, Durica, Škrtel, Švento, Hrošovsky (78. Škriniar), Kucka (81. Pečkovsky), Hamšik (85. Gregus), Duda (61. Štoch), Weiss, Duris (68. Šestak)

Španjolska - BiH 3:1

Španjolska i BiH odradili su svoj dvoboj u Švicarskoj, točnije u St. Gallenu, gdje su navijači mogli vidjeti četiri pogotka, isključenje i općenito zanimljiv dvoboj.

Branitelj naslova europskog prvaka nastavio je seriju pobjeda slaveći s 3:1, posljednji poraz Španjolska je upisala još na Svjetskom prvenstvu u Brazilu od Nizozemske 2:0.

Ovdje su do prednosti došli već u 11. minuti kada je Džeko loše glavom čistio opasnost u 16 metara, lopta je došla do Nolita koji krasno pogađa suprotni kut.

Novi pogodak stigao je u 18. minuti i to novom majstorijom Nolita. Napadač Celte primio je loptu na nekih 12-13 metara, uočio je da je Begović izletio i onda ga je krasno lobovao za povećanje prednosti.

Uoči odmora BiH je stigla do smanjenja zaostatka. Korner je izveo Pjanić, a odličan centaršut Spahić je glavom pretvorio u pogodak.

Spahić je u svojem 89. nastupu ipak loše završio prvi dio, u 45. minuti isključen je nakon sukoba s Azpilicuetom i Fabregasom.

U drugom dijelu BiH je preko Duljevića dva puta bila blizu pogotku, nije zabila, a onda je Španjolska duboko u sudačkoj nadoknadi preko Pedra došla do konačnih 3:1.

Španjolska: Asenjo, Bellerin, Bartra, San Jose (83. Fornals), Azpilicueta, Fabregas (59. Llorente), Bruno, Asensio (60. Williams), Silva (46. Suarez), Nolito (60. Oyarzabal), Aduriz (46. Pedro).

Rumunjska - Ukrajina 3:4

Loše vijesti za Anghela Iordanescua, Rumunjska je u Torinu upisala poraz od Ukrajine 4:3. Moglo je biti i uvjerljivije, Ukrajinci su vodili s tri gola razlike 15 minuta prije kraja.

Rumunji su poveli u 23. minuti pogotkom Torjea, ali u narednih 35 minuta primaju čak četiri pogotka. Zozulja, Zinčenko, Konopljanka i Jarmolenko potpuno su okrenuli dvoboj da bi Alibec i Stanciu u završnici samo smanjili na konačnih 4:3.

Rumunjska: Tatarusanu, Matel, Chiriches, Grigore, Filip (46. Rat), Prepelita (60. Hoban), Pintilii, Torje (69. Popa), Sanmartean (57. Maxim), Stancu (79. Stanciu), Keseru (57. Alibec).

Ukrajina: Pjatov, Fedeckij (46. Butko), Rakicki, Hačeridi (46. Kučer), Ševčuk (71. Karavaev), Stepanenko, Ribalka (46. Zinčenko, Jarmolenko, Sidorčuk (67. Rotan), Konopljanka, Zozulja (46. Seleznjov).

Turska - Crna Gora 1:0

Iako su bili bolji protivnik, Turci su se pošteno namučili da dođu u Antalyji do pobjede protiv Crne Gore. Slavili su s 1:0 pogotkom u samoj završnici susreta.

Kada se već činilo da će završiti bez pogodaka, Arda Turan je ubacio, a glavom je loptu u mrežu poslao Mehmet Topal.

Turska: Babakan, Ozbayrakli, Calik, Topal, Erkin (72. Koybasi), Tufan (83. Potuk), Sen (46. Mor), Cakhanoglu (58. Yilmaz), Ozyakup (58. Sahin), Turan, Tosun (70. Malli)

Italija - Škotska 1:0

Talijani su na Malti ugostili Škotsku i također su slavili s minimalnih 1:0. Puno bolja Italija zasluženo je slavila protiv Škotske koja je vrlo rijetko prijetila.

Već u prvom poluvremenu Italija je trebala doći do prednosti, ali Marshall je dobro branio, a ono što on nije uhvatio, otišlo je van okvira gola.

U drugom dijelu puno slabiji nogomet, a Italija je ipak uspjela slaviti. Trenutak odluke dogodio se u 57. minuti kada je Graziano Pelle pucao s ruba 16 metara i zabio za pobjedu.

Italija: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva (61. Parolo), Florenzi, De Rossi (67. Jorginho), Giaccherini (80. Bonaventura), Darmian (60. Bernardeschi), Pelle (67. Zaza), Eder (59. Insigne).

Portugal - Norveška 3:0

Portugalci su s 3:0 bili bolji od Norveške u Portu. Domaćin je zabijao u oba poluvremena, načeo je norvešku mrežu Quaresma u 13. minuti, a u drugom dijelu Guerreiro i Eder postavili su konačnih 3:0.

Dinamo vratar Eduardo ostao je na klupi, branio je Anthony Lopes iz Lyona.

Portugal: Lopes, Soares, Fonte, Carvalho, Guerreiro (79. Eliseu), Mario (72. Sanches), Carvalho (60. Pereira), Moutinho (55. R.Silva), Quaresma (60. A.Silva), Eder, Gomes (79. Vierinha).

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2016. u 12:51
    njemci će se morati uozbiljiti malo
    Obrisan korisnik