Nogomet

VIDEO: Hat-trick Wright-Phillipsa za samo 27 minuta, Drogba u posljednjim sekundama donio pobjedu Montrealu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.05.2016.
VIDEO:  Hat-trick  Wright-Phillipsa za samo 27 minuta, Drogba u posljednjim sekundama donio pobjedu Montrealu

Završen je vrlo zanimljiv 13. tjedan igranja u MLS ligi. Didier Drogba donio je pobjedu Montrealu u posljednjim trenutcima susreta protiv LA Galaxyja, Bradley Wright-Phillips postigao je hat-trick za samo 27 minuta i donio pobjedu Red Bullsima protiv Toronta, dok je New York City prosuo dva pogotka prednosti protiv Orlanda i u konačnici odigrao neriješeno.

Još u četvrtak svoj su susret odigrali Orlando i Philadelphija, a dvoboj je završio neodlučeno. Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, u nastavku su se stvari pokrenule. Povela je Philadephija u 52. minuti preko Tranquilla Barnetta. Međutim, Orlando okreće rezultat te u vrlo kratkom periodu dolazi do prednosti. Prvo je u 68. minuti izjednačio Kevin Molino, a tri minute kasnije Cyle Larin postigao pogodak za vodstvo na dodavanje Kake. Izjednačujući pogodak za Philadelphiu je postigao Ken Tribbet u 75. minutia to mu je i ujedno bio prvi pogodak u dresu Philadelphije.

U jedinom subotnjem ogledu D.C. United je minimalno slavio kod Sporting Kansas Cityja. Pogodak vrijedan tri boda, u svom debiju u MLS-u, postigao je Alhaji Kamara u 86. minuti.

Vancouver je kod kuće remizirao sa Houston Dynamom. Goste je u vodstvo doveo DaMarcus Beasley u 20. minuti, dok je izjednačujući pogodak postigao Octavio Rivero u 52. minuti susreta. Spomenimo kako su Alex i Pedro Morales zbog međusobne prepirke dobili direktne crvene kartone.

New York Red Bullsi upisali su i treću uzastopnu pobjedu, a ovoga puta svladali su Toronto uz briljantnu utakmicu Bradleyja Wrighta-Phillipsa. Engleski nogometaš postigao je hat-trick za glatku 3:0 pobjedu, a za to mu je trebalo uvodnih 27 minuta. Toronto s druge strane već četvrtu utakmicu nije uspio doći do pobjede. Noćas su imali igrača više čitavo drugo poluvrijeme, a promašili su i jedanaesterac.

Sjajnu utakmicu odigrale su momčadi Columbusa i Real Salt Lakea, a kao pobjednik nakon golijade izašao je Columbus. Luke Mulholland doveo je Salt Lake u vodstvo u 13. minuti susreta. Međutim prednost nije bila dugog vijeka. Već četiri minute kasnije izjednačio je Ola Kamara, a u 20.minuti Justen Glad postigao je autogol i Columbus je prešao u vodstvo.

U nastavku susreta vidjeli smo još dva pogotka odličnog Kamare. Prvi je zabio u 64., a drugi u 74. minuti. Do kraja susreta Salt Lake je priprijetio sa dva pogotka, Jordana Allena i Joaoa Plate, međutim do izjednačenja nije uspio doći. Nakon četiri utakmice bez pobjede, Montreal je noćas uspio upisati nova tri boda. S druge strane, Salt Lakeu je ovo treći poraz u posljednja četiri susreta.

New England nanio je treći uzastopni poraz Seattle Soundersima i ostavio na pretposljednjem mjestu Zapadne Konferencije. Seattle je došao u vodstvo preko Aarona Kovara u 7. minuti susreta. Međutim pogocima Leeja Nguyena iz jedanaesterca u 24. minuti i Femia Hollingera-Janzena u 80. minuti, New England je okrenuo rezultat i došao do vrlo vrijedne pobjede.

Dramatičan i zanimljiv dvoboj odigran je u Montrealu gdje su domaći Impactsi dočekali LA Galaxy i upisali petu prvenstvenu pobjedu. Galaxy je u vodstvo doveo Giovani dos Santos u 8. minuti, nakon greške obrane domaćina. Montreal izjednačava u 26. minuti preko Ignacija Piattija. Pola sata kasnije Lucas Ontivero postiže svoj prvi pogodak u MLS- i potpuno okreće rezultat.

Međutim već dvije minute kasnije gosti iz Los Angelesa dolaze do izjednačenja, a pogodak na dodavanje Stevena Gerrarda postiže Mike Magee. Duboko u sudačkoj nadoknadi jedan slobodan udarac sa tridesetak metara izvodi Didier Drogba. Šutira izravno na gol, lopta prolazi kroz ruke vratara Briana Rowa i završava u mreži.

Chicago je kod kuće dočekao Portland Timberse te odigrao 1:1. Goste je u vodstvo doveo Diego Valeri u 18. minuti, a dvije minute kasnije izjednačujući je pogodak postigao David Accam. Obje momčadi su trenutno izvan zone doigravanja. Chicago drži posljednju poziciju na Istoku, dok je Portland na osmom mjestu Zapada.

Dramatična završnica u Coloradu, gdje je istoimeni domaćin dočekao Philadelphiju, završila je bez pobjednika.Ovaj dvoboj ujedno je bio i dvoboj trenutno najboljih momčadi iz Istočne i Zapadne Konferencije. Sam Cronin doveo je domaćine u vodstvo u 87. minuti susreta, a Colorado na prag nove pobjede. Međutim pet minuta kasnije Brian Carrol zabija za izjednačenje i donosi natrag u Philadelphiju jedan bod.

U posljednjem je susretu ovog tjedna New York City promašio jedanaestera i imao dva pogotka prednosti, međutim ispustio je sva tri boda kod kuće protiv Orlanda. Frederic Brilliant doveo je New York u vodstvo u 42. minuti. U 66. minuti David Villa lijepim lobom matira Josha Saundersa i povećava prednost na 2:0. Tri minute kasnije španjolski je nogometaš imao priliku iz jedanaesterca postići još jedan pogodak, međutim poskliznuo se i poslao loptu daleko od gola.

Orlando se nije predavao. U 71. minuti smanjuju zaostatak preko Julija Baptiste. U posljednjim trenutcima susreta Kevin Molino glavom postiže pogodak za izjednačenje i šokira domaće navijače.

Sljedeći tjedan odigrat će se šest utakmica, a zatim slijedi dvotjedna pauza.

MLS, 12. tjedan
Orlando City SC – Philadelphia Union 2:2
Sporting Kansas City – D.C. United 0:1
Vancouver Whitecaps –Houston Dynamo 1:1
New York Red Bulls – Toronto FC 3:0
New England Revolution – Seattle Sounders 2:1
Columbus Crew – Real Salt Lake 4:3
Montreal Impact – Los Angeles Galaxy 3:2
Chicago Fire – Portland Timbers 1:1
Colorado Rapids – Philadelphia Union 1:1
San Jose Earthquakes – Dallas FC 0:0
New York City FC – Orlando City SC 2:2

Raspored 13. tjedna, četvrtak 2. lipnja
Philadelphia Union – Columbus Crew 01:00h
D.C. United - Seattle Sounders 02:00h
Portland Timbers – San Jose Earthquakes 04:30h

Petak, 3. lipnja
New York City FC – Real Salt Lake 01:00h
Dallas FC – Houston Dynamo 03:00h
Los Angeles Galaxy – Sporting Kansas City 04:30h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!