Tenis

Donna Vekić pobjedom otvorila nastup na turniru u Eastbourneu

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.05.2016.
Donna Vekić pobjedom otvorila nastup na turniru u Eastbourneu
Foto: Getty

Dobar dio onih koji nisu ušli u drugi tjedan Roland Garrosa ovaj tjedan iskoristit će za odigravanje mečeva na Futuresima i Challengerima, a među njima je i Donna Vekić koja nastupa na travi u Eastbourneu...

Donna Vekić sezonu na travi otvorila je pobjedom na Futuresu u Eastbourneu. Nakon vrlo loše sezone na zemlji gdje nije upisala niti jednu pobjedu, preselila je u Eastbourne gdje je na travi krenula znatno bolje.

Prvo kolo donijelo joj je američku kvalifikanticu Sanaz Marand, igračicu koja se bolje snalazi u konkurenciji parova nego u singlu i Vekić ju je svladala sa 6:4, 6:2.

Marand je u karijeri osvojila samo jedan ITF turnir i to prije tri godine na betonu u El Pasu kada je u finalu bila bolja od Naomi Osake s dva puta po 6:4.

Ovdje je Vekić bila bolja, pet puta oduzimala je servis protivnici i u njihovom prvom međusobnom dvoboju nije dozvolila iznenađenje.

U drugom kolu igrat će protiv Australke Storm Sanders koja je također u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, a u prvom kolu u tri seta svladala je Švicarku Conny Perrin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!