Nogomet

VIDEO: Payet krasnim pogotkom u 90. minuti donio pobjedu Francuskoj

Branimir Korać • utorak, 31.05.2016.
VIDEO: Payet krasnim pogotkom u 90. minuti donio pobjedu Francuskoj
Foto: EPA

Još dvije pripremne utakmice uoči početka Europskog prvenstva odigrane su ovog ponedjeljka, Francuska je svladala Kamerun golom u 90. minuti, a Švedska je remizirala sa Slovenijom...

Švedska - Slovenija 0:0

Švedska se nije proslavila u Malmöu protiv Slovenije, remizirala je bez pogodaka u susretu u kojem je izostala prava igra u posljednjoj trećini terena.

Dobar dio razloga sterilne igre ide i tome što nije nastupio Zlatan Ibrahimović koji je dobio odmor, no i bez njega očekivalo se više od Hamrenovih izabranika.

Najbolje prilike za Švedsku propustili su Jimmy Durmaz i John Guidetti dok je kod Slovenije najbliži pogotku iz prekida bio Josip Iličić, no svi ti udarci bili su neprecizni.

Do završetka priprema Švedsku očekuje još jedna prijateljska utakmica i to protiv Walesa 5. lipnja.

Švedska: Isaksson, Lustig (46. Jansson), Nilsson-Lindelof, Granqvist, Durmaz, Larsson, Hiljemark, Wernbloom (71. Rohden), Forsberg (46. Zengin), Guidetti, Kiese Thelin.

Francuska - Kamerun 3:2

Još jednu pripremnu utakmicu uoči otvaranja Europskog prvenstva protiv Rumunjske odigrala je Francuska. Momčad pod vodstvom Didiera Deschampsa u Nantesu je ugostila Kamerun i upisala pobjedu 3:2.

Iako je Kamerun bolje krenuo i počeo stvarati prilike, Francuska je povela u 20. minuti. Coman je odlično ubacio za Matuidija koji iz voleja zabija za prednost.

Međutim dvije minute kasnije Kamerun dolazi do poravnanja. Lijeva strana francuske obrane lakoćom je izigrana, Nyom je prizemno ubacio u sredinu za Aboubakara koji je imao lagan zadatak.

Na poluvrijeme se ipak otišlo s vodstvom Francuza pogotkom Girouda. Odlična dugačka lopta Pogbe došla je u sredini za zaboravljenog napadača Arsenala i Ondoa nije imao šanse.

U drugom dijelu na pogotke se čekalo do same završnice kada Kamerun prvo poravnava, a onda Francuzi ipak dolaze do pobjede.

U 88. minuti gosti su poveli nakon što je na drugoj strani Cabaye propustio realizirati čisti zicer, kazna je stigla nakon što Abang pronalazi potpuno samog Choupo-Motinga, a ovaj bez problema zabija.

Francuska ipak dolazi do pobjede i to golom Dimitrija Payeta dvije minute kasnije, krasnim udarcem iz prekida s 25 metara.

Francuska: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Pogba (65. Sissoko), Diarra (46. Kante), Matuidi, Coman (76. Cabaye), Giroud (65. Gignac), Payet

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2016. u 12:50
    odlična tekma
    Obrisan korisnik