Nogomet

Fatih Terim pozvao 14 igrača iz istanbulskih velikana

HINA • utorak, 31.05.2016.
Fatih Terim pozvao 14 igrača iz istanbulskih velikana
Foto: EPA

Izbornik turske nogometne reprezentacije, prvog suparnika Hrvatske na skorašnjem EURU u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja), Fatih Terim objavio je konačni popis od 23 igrača na koje računa na tom natjecanju.

Terim je među 23 igrača pozvao njih čak 14 iz tri istanbulska kluba, sedmoricu iz Fenerbahcea, četvroricu iz novog prvaka Besiktasa, te trojicu iz Galatasaraya, no najveće zvijezde ipak dolaze iz stranih klubova. To su veznjaci Barcelone Arda Turan, te Bayera iz Leverkusena Hakan Calhanoglu.

Hrvatska i Turska igrat će u 1. kolu skupine D 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu, a osim njih u ovoj skupini su još Španjolska i Češka.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

REPREZENTACIJA TURSKE

VRATARI: Volkan Babacan (Medipol Basaksehir), Onur Recep Kivrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)

OBRANA: Gokhan Gonul (Fenerbahce), Ahmet Calik (Genclerbirligi), Sener Ozbayrakli (Fenerbahce), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Ismail Koybasi (Besiktas), Caner Erkin (Fenerbahce)

VEZA: Emre Mor (Nordsjalland), Volkan Sen (Fenerbahce), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Volkan Sen (Fenerbahce), Oguzhan Ozyakup (Besiktas), Ozan Tufan (Fenerbahce), Selcuk Inan (Galatasaray), Arda Turan (Barcelona), Olcay Sahan (Besiktas)

NAPAD: Burak Yilmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Besiktas), Yunus Malli (Mainz 05)

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu01.06.2016. u 09:45
    Ovo je za nas kljucna utakmica...ako njih dobijemo i postavimo se sa jednim pozitivnim gardom onda bi mogli do dobrog rezultata. Ipak, nekako se pribojavam te tekme jer Turci (Terim to radi jako dobro i svjesno) govore o tome kako je Turska u ratu i da moraju dati ljudima radosti itd...Poznavajuci... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik31.05.2016. u 22:02
    Yilmaz je dobar, ali ne kužim to zvanje igrača iz Kine.
    Obrisan korisnik
  • zovche31.05.2016. u 19:23
    flaster na Calhanoglua, cvrsto na ostale i bit ce u redu...
    zovche
  • Kracho31.05.2016. u 18:10
    Na prvi pogled nisu ništa posebno. Ima da ih natamburamo!
    Kracho