Tenis

Dodig u četvrtfinalu parova, dovršena samo dva meča kod tenisačica

Mihaela Bradovski • utorak, 31.05.2016.
Dodig u četvrtfinalu parova, dovršena samo dva meča kod tenisačica
Foto: EPA

Još jedan kišoviti dan u Parizu poremetio je planove organizatorima koji tako ulaze u probleme sa slaganjem rasporeda do kraja turnira...

Kiša je uništila još jedan dan na Roland Garrosu. Svega nekoliko mečeva je kompletirano, a jedan od njih donio je i iznenađenje.

Cvetana Pironkova odigrala je odličan meč protiv Agnieszke Radwanske, bolje se snašla u isprekidanom dvoboju te je na kraju slavila u tri seta. Radwanska je imala više break prilika, više osvojenih poena na reternu, manje neprisiljenih pogrešaka, ali statistika ne otkriva da je Pironkova ipak bila sveukupno bolja i zasluženo je odnijela pobjedu.

Poljakinja je tijekom meča imala problema s rukom i to joj je značajno odmoglo u ovom meču. "Prije nekoliko godina operirala sam tu ruku i jednostavno nisam mogla igrati u ovim uvjetima. Bilo je gotovo nemoguće igrati s tako teškim lopticama u vlažnim uvjetima. Pokušala sam, ali nije išlo. Nismo trebali igrati za vrijeme kiše, ne znam zbog čega se forsiralo kada imamo još nekoliko dana turnira", žalila se nakon meča Poljakinja.

Od turnira se oprostila i Simona Halep koja je poražena u dva seta od Samanthe Stosur. Stosur je tako došla do četvrtog plasmana u četvrtfinale Roland Garrosa u karijeri i u prvo Grand Slam četvrtfinale još od US Opena 2012. godine.

Halep je do prekida meča u prvom setu izgledala bolje na terenu, ali očito je da su ju ti prekidi više izbacili iz ritma i morala je na kraju priznati Stosur da je bila bolja.

Ivan Dodig i Marcelo Melo bili su brži od kiše i uspjeli su za nešto više od sat vremena igre svladati Chrisa Guccionea i Andrea Saa.

Dodig i Melo slavili su sa 6:3, 6:2 iskoristivši sve tri break prilike za razliku od protivnika koji su imali dvije i nisu ih realizirali.

U četvrtom kolu igrat će protiv Rohanna Bopanne i Florina Mergee od kojih su nedavno izgubili na turniru u Madridu, ali ih i svladali prošle godine na Roland Garrosu.

Roland Garros, tenisačice, četvrto kolo:
Cvetana Pironkova (Bugarska) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 2) 2:6, 6:3, 6:3
Samantha Stosur (Australija, 21) - Simona Halep (Rumunjska, 6) 7:6(0), 6:3

Roland Garros, parovi, treće kolo:
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 3) - Chris Guccione/Andre Sa (Australija/Brazil) 6:3, 6:2

Prekinuti mečevi:
Novak Đoković (Srbija) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 3:6, 6:4, 4:1
David Ferrer (Španjolska) - Tomaš Berdych (Češka) 2:1
David Goffin (Belgija) - Ernests Gulbis (Latvija) 0:3
Marcel Granollers (Španjolska) - Dominic Thiem (Austrija) 2:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!