Tenis

Ana Konjuh odjurila u drugo kolo, poraz Petre Martić

Sportnet • srijeda, 01.06.2016.
Ana Konjuh odjurila u drugo kolo, poraz Petre Martić

Kiša je pala sredinom drugog dana WTA turnira Bol Open te tri meča pojedinačnog turnira nisu završena u vrijeme kako je bilo planirano.

Dvoboj Rodine i Minelle prebačen je na koncu za četvrtak, a preostala dva su ipak dovršena i to pod svjetlima reflektora. Petra Martić je protiv Slovenke Polone Hercog prvi set izgubila 2:6, a u drugom je gubila 1:3 i imala break loptu za 2:3 kada je dvoboj bio prekinut.

Meč se nastavio tek oko 19 sati. Petra nije iskoristila break loptu, gubila je 1:4, no potom je preokrenula i osvojila drugi set sa 6:4. Ipak, u trećem setu Polona Hercog je povela 3:0 i Petra se nije uspjela oporaviti, konačni rezultat 6:2, 4:6, 6:1 za Hercog.

„U trećem mi je setu ponestalo i snage. Nisam još sasvim spremna, vraćam se nakon ozljede... Imala sam par prilika vratiti se u meč u trećem setu dok 1:3, no nisam uspjela“, rekla je Martić.

„Poznajem Petru jako dobro, bile smo cimerice, trenirale zajedno. Igrom u ovom meču nisam pretjerano zadovoljna, ali sam prošla i to je bitno. Mislim da je ovo bio meč koji vrijedi više od prvog kola ovog turnira“, kazala je Polona Hercog.

A Tereza Mrdeža postala je prva Hrvatica u drugom kolu Bol Opena. "Sretna gubitnica" iz kvalifikacija Ani Mijačika igrala je protiv Tereze umjesto bolesne Šveđanke Rebecce Peterson, Mrdeža je pobijedila 6:3, 6:4. „Pola sata prije dvoboja saznala sam protiv koga igram. Nisam imala puno vremena kvalitetno se pripremiti, no poznajemo se jako dobro. Prijateljice smo i zbog toga mi je bilo teško igrati ovaj meč.“ rekla je pobjednica Mrdeža. Ani Mijačika je izgubila, no nije previše žalila. „Ovih par turnira odigrala sam jer su mi bili blizu. Mislim da više neću igrati“, kazala je Mijačika.

U drugom kolu je i rođena Splićanka koja živi u Novom Zelandu Marina Eraković, Japanka Kurumi Nara predala je kod rezultata 3:3. „Danas je moja suparnica predala meč što mi je žao. Već na 2:1 je imala problem s nogom ali nije mogla nastaviti, imala je problema sa servisom. Teško je na takav način dobit meč“, rekla je Marina.

Na kraju dana pod reflektorima dalje je uvjerljivo prošla Ana Konjuh koja je sa 6:1, 6:3 nadigrala Amerikanku Grace Min. Iduća suparnica dubrovačke tenisačice je Turkinja Ipek Soylu koju vodi hrvatski trener Goran Prpić.

Od turnira se danas oprostila prva nositeljica Anna Kristina Schmiedlova koju je lako preskočila njezina sunarodnjakinja Kristina Kucova. Schmiedlova već dugo traži formu, u Bolu je nije pronašla.

Semafor drugog dana:
Mrdeža (Hrv) - Mijačika (Hrv) 6:3, 6:4
Hibino (Jpn) - Partaud (Fra) 6:2, 6:1
Kucova (Svk) - Schmiedlova (Svk) 6:4, 6:0
Eraković (NZl) - Nara (Jpn) 3:3, predaja Nare
Bonaventure (Bel) - S. Zhang (Kin) 6:4, 7:6 (2)
Martić (Hrv) - Hercog (Slo) 2:6, 6:4, 1:6
Rodina (Rus) - Minella (Lux) 3:6, 4:1, 30:15 (prekid, kiša)
Konjuh (Hrv) - Min (SAD) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!