Tenis

Domaći dvoboj u četvrtfinalu turnira u Bolu

Sportnet • četvrtak, 02.06.2016.
Domaći dvoboj u četvrtfinalu turnira u Bolu

Ana Konjuh i Tereza Mrdeža igrat će sutra, u petak u četvrtfinalu međusobno za plasman u polufinale WTA Bol Opena. Konjuh je pobijedila Turkinju Ipek Soylu, a Mrdeža belgijsku tenisačice Ysaline Bonaventure.

„Danas su bili dobri uvjeti, brzi što mi je odgovaralo. Nadam se zadržati tu razinu. O Terezi znam puno, nadam se da će nas vrijeme poslužiti i publiku čeka dobar meč“, rekla je Ana.

Tereza Mrdeža je sa 6:3, 6:3 savladala belgijsku suparnicu Ysaline Bonaventure. Belgijka je u prvom kolu iznenadila treću nositeljicu Shuai Zhang.

„Znala sam da je moram stisnuti od prvog poena. Igrati agresivno, nametnuti svoju igru. U drugom setu sam vodila 5:0, htjela sam tada malo požuriti meč, no onda izgubiš par gemova pa se stisne ruka, ali uspjela sam realizirati meč do kraja i baš sam sretna“, rekla je Mrdeža. Mrdeža je u listopadu prošle godine bila 150. na svijetu što joj je najbolji renking, a sada se vraća nakon ozljede. U Bolu je uhvatila dobar zalet za povratak.

A rodom Splićanka, no po putovnici Novozelanđanka Marina Eraković također je izborila polufinale WTA Bol Opena pobijedivši sa 6:4, 6:4 Amerikanku Sachiu Vickery. Osvetila je tako Kaštelanku Tenu Lukas koja je od Vickery izgubila u prvom kolu. „Lijepo je biti ovdje, govoriti hrvatski jezik, a uz to i plasirati se u četvrtfinale turnira. Igrala sam protiv suparnice koja je dobra, koja dosta toga stiže i zadovoljna sam svojom igrom. Koliko daleko mogu doći? Idem korak po korak pa dokle stignem, no jasno je da želim otići do finala“, rekla je Eraković.

Za direktora Feliksa Lukasa dobra je vijest kako će u polufinalu imati sigurno jednu domaću predstavnicu što je uvijek pravi mamac za publiku. Od ostalih cura u odličnoj je formi Slovenka Polona Hercog, a Luksemburžanka Mandy Minella iznenadila je drugu nositeljicu Varvaru Lepchenko. Kako su već ranije ispale prva nositeljica Ana Kristina Schmiedlova te treća Kineskinja Shuai Zhang, a naša Ana Konjuh trenutno je najviše postavljena igračica koja je ostala u turniru.

WTA Bol Open, Osmina finala
Hercog (Slo) - Kostova (Bug) 6:1, 6:0
Konjuh (Hrv) - Soylu (Tur) 6:2, 6:1
Kucova (Svk) - Tatishvili (SAD) 6:7, 6:2, 6:4
Minella (Lux) - Lepchenko (SAD) 6:1, 6:7 (7), 6:4
Mrdeža (Hrv) - Bonaventure (Bel) 6:3, 6:3
Voegele (Švi) - Brady (SAD) 6:4, 4:6, 7:5
Hibino (Jpn) - Jorović (Srb) 6:2, 7:6 (5)
Eraković (Nzl) - Vickery (SAD) 6:4, 6:4

Parovi četvrtfinala
Kucova - Hercog
Hibino - Voegele
Konjuh - Mrdeža
Eraković - Minella

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.06.2016. u 00:54
    finale Konjuh - Voegele ili Eraković, ako ždrijeb to dopušta.
    narada108
  • w.potter02.06.2016. u 20:55
    trenutno najviše postavljena ako ne računamo četvrtu nositeljicu Hibino koja je isto još u turniru... a rodom Splićanka već u polufinalu bez odigranog četvrtfinala... ajme...
    w.potter