Tenis

Đoković i Williams u polufinalu, Bertens nastavila fantastičan niz

Branimir Korać • četvrtak, 02.06.2016.
Đoković i Williams u polufinalu, Bertens nastavila fantastičan niz
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti Roland Garrosa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a jedina nepostavljena igračica u polufinalu je Kiki Bertens...

Novak Đoković nastavio je put na Roland Garrosu pobjedu u tri seta protiv Tomaša Berdycha. Osvajanje prve titule u Parizu je sve bliže, kako turnir odmiče, Đoković igra sve bolje i apsolutni je favorit za osvajanje trofeja iako ne treba podcijeniti niti ostale polufinaliste koji će učiniti sve da ga zaustave na tom putu.

Tomaš Berdych u tome nije uspio, Đoković je još jednom bio bolji, 11. put zaredom svladao je Čeha i 24. put u 26 međusobnih dvoboja. Berdych je jedine svije pobjede ostvario 2010. godine u Wimbledonu te 2013. godine na zemlji Rima.

Uvjeti u Parizu niti danas nisu bili idealni, bilo je hladno i s dosta vlage u zraku, a osim Đokovića u takvim uvjetima prolaz je izborio i Dominic Thiem koji je nadigrao Davida Goffina.

Nakon 1-1 u setovima, sredinom trećeg seta Goffin je pao, a Thiem "narastao", uzeo je devet pod posljednjih deset gemova i izborio dvoboj protiv prvog igrača svijeta.

"Loptice su bile natopljene vodom, podloga je postajala sve teža i on se puno bolje snašao u takvim uvjetima u četvrtom setu. Bio je agresivniji i zasluženo prošao", komentirao je Belgijac.

60. igračica svijeta Kazahstanka Julija Putinceva iznenađenje je ovogodišnjeg Roland Garrosa, a njezin put završen je u četvrtfinalu. Serena Williams bila je bolja u tri seta iako je meč mogao i drugačije završiti.

Kazahstanka je bila prijavljena za nastup na turniru u Bolu, niti sama nije vjerovala da može otići baš tako daleko, a sada će žaliti što je propustila iznenaditi i prvu igračicu svijeta. Imala je 7:5, 4:4 i dvije break lopte s kojima bi možda riješila i pitanje prolaza, ali Serena se izvukla i uspjela izboriti treći set gdje je pronašla pravu igru te sa 6:1 prošla u polufinale.

U velikom naletu je Nizozemka Kiki Bertens koja je u Pariz došla u fantastičnoj formi. Ovdje se plasirala u polufinale pobjedom protiv Timee Bacsinszky sa 7:5, 6:2.

Od Miamija sredinom trećeg mjeseca Bertens je do danas upisala čak 23 pobjede i samo tri poraza pritom osvojivši turnir u Nürnbergu. Protiv Švicarke nije odigrala bajan meč, u konačnici je slavila igračica koja je manje griješila u ovim uvjetima. Bila je to Bertens koja uživa u najboljem Grand Slam nastupu u karijeri.

Ivan Dodig imat će dvostruki polufinalni nastup u Parizu. Nakon što je u konkurenciji muških parova s Marcelom Melom izborio mjesto među četiri, isto je napravio i u mješovitim parovima s Indijkom Sanijom Mirzom.

Roland Garros, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Tomaš Berdych (Češka, 7) 6:3, 7:5, 6:3
Dominic Thiem (Austrija, 13) - David Goffin (Belgija, 12) 4:6, 7:6(7), 6:4, 6:1

Roland Garros, četvrtfinale:
Serena Williams (SAD, 1) - Julija Putinceva (Kazahstan) 5:7, 6:4, 6:1
Kiki Bertens (Nizozemska) - Timea Bacsinszky (Švicarska, 8) 7:5, 6:2

Roland Garros, četvrtfinale:
Sania Mirza/Ivan Dodig (Indija/Hrvatska, 2) - Yung-Jan Chan/Maks Mirnji (Kineski Tajpeh/Bjelorusija, 7) 6:1, 3:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2016. u 17:02
    Bravoooo Serena!, Bravoooo Nole !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2016. u 16:11
    ajmo kiki ajmo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2016. u 21:56
    Ajmooo Serena! Ajmooo Nole!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2016. u 21:32
    Zet hem op Kiki! Ajmoooo Kiki! Ajmoooo Nole!
    Obrisan korisnik