Tenis

Garbine Muguruza zaustavila Serenu Williams i uzela prvu Grand Slam titulu

Branimir Korać • subota, 04.06.2016.
Garbine Muguruza zaustavila Serenu Williams i uzela prvu Grand Slam titulu
Foto: EPA

Garbine Muguruza stigla je do svoje prve Grand Slam titule u karijeri finalnom pobjedom u Roland Garrosu protiv Serene Williams. Muguruza je odigrala vrlo dobar meč i slavila je sa 7:5, 6:4...

Španjolka rođena u Caracasu prije 22 godine, Garbine Muguruza, osvajačica je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Muguruzi je to prva Grand Slam titula u karijeri, a dosad joj je najbolji rezultat bio ulazak u polufinale u Parizu 2014. godine.

Muguruza je u finalu svladala Serenu Williams, prvu nositeljicu i prvu igračicu svijeta, sa 7:5, 6:4 u meču u kojem je spriječila Serenu da dođe do 22. Grand Slam titule i izjednači se sa Steffi Graf.

Španjolka je nastavila niz i na posljednja tri Grand Slam turnira do titule su dolazile igračice koje do tada nisu uspjele slaviti na jednom od četiri najveća turnira. Flavia Pennetta započela je niz na US Openu, slijedila ju je Angelique Kerber u Melbourneu, a niz je nastavila Muguruza u Parizu.

Iako joj je ovo bilo prvo Grand Slam finale, nije bilo velike nervoze i odlično je otvorila meč. Vrlo brzo odvojila se na 4:2, Williams je vratila break, ali kod 5:5 Muguruza je još jednom oduzela servis protivnici. Na servisu za set spasila je dvije break lopte i uzela prvi set sa 7:5.

U drugom setu Španjolka je stigla do prednosti 3:1 i nakon toga nije se suočila niti s jednom break prilikom do kraja meča. Na Sereninom servisu kod 5:4 imala je četiri meč lopte, nije ih iskoristila, ali dovršila je posao na svojem početnom udarcu.

Muguruza je prva Španjolka od 1998. godine s Grand Slam titulom, tada je Arantxa Sanchez-Vicario u finalu Roland Garrosa svladala Moniku Seleš sa 7:6, 0:6, 6:2.

Ovo je drugi put da su se Williams i Muguruza susrele na Roland Garrosu i ujedno druga pobjeda Španjolke koja je slavila i 2014. godine s dva puta po 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2016. u 22:14
    Ima dobre noge hehe..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2016. u 21:49
    mala je prava eksplozija na terenu. Prošlogodišnje igre nagovijestile su to.
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici05.06.2016. u 09:38
    ajde hvala Bogu da je netko drugi osvojio veliki turnir a da to nije Serena
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik04.06.2016. u 19:19
    Čestitke Muruguzi,ali Serena je sama sebi uvijek najveci protivnik mislim da je to dovoljno za reci, naravno ne umanjujuci zasluzenost pobijede protivnici,ona ganja rekord Steffi Graf i vjerojatno ima pritisak zbog toga ali bojim se da ima sve manje vremena za to,jer ce uskoro napuniti 35 godina, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2016. u 18:23
    RG ipak u Spanske ruke! Bravo Muguruza!
    Obrisan korisnik