Nogomet

Čačić: "Bili smo agresivni i željni golova, raduje me zajedništvo i da nije bilo samoisticanja"

HINA • subota, 04.06.2016.
Čačić: "Bili smo agresivni i željni golova, raduje me zajedništvo i da nije bilo samoisticanja"
Foto: FaH

"Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova," kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10-0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše vrste.

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

"Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom," dodao je izbornik. Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova postigli su čak osam. Po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

"Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni." Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

"Iz predostrožnosti. Osjetio je malo zatezanje aduktora i nismo željeli ništa riskirati."

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a.

"Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili," kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park Prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao: "Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još dana, vidjet ćemo," kazao je Čačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2016. u 21:57
    Znači bolje igrati sa recimo Nizozemskom i doma spušit 0:3 i onda prepun samopouzdanja otići na Euro.Ne trebamo mi ništa gledati gdje smo sa igrom ako naši daju 100 posto možemo odigrati sa svakim.Treba nam samo pravi pristup na Euru i možemo među najbolje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2016. u 15:36
    da, samo kaj bu onda bilo kasno. mišljenja sam da se pripremne utakmice trebaju igrat sa jačim protivnicima bez obzira na rezultat, treba se vidjet profili repki s kojima igramo u skupini i prema tome odredit prijateljska. A ne ovako bildat samopouzadnje, koje onda može puknut već na prvoj tekmi!Po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2016. u 15:31
    Ma odi u kurac i ti, ako ti je San Marino mjerilo onda stvarno.. vidjet cemo za tjedan dana gdje smo i sto smo..
    Obrisan korisnik