Nogomet

VIDEO: Glatka slavlja Francuza i Nijemaca, Austrija poražena od Nizozemske

Branimir Korać • nedjelja, 05.06.2016.
VIDEO: Glatka slavlja Francuza i Nijemaca, Austrija poražena od Nizozemske
Foto: EPA

Još nekoliko pripremnih susreta odigrano je ove subote, a očekivane pobjede upisali su Njemačka protiv Mađarske te Francuska protiv Škotske...

Njemačka - Mađarska 2:0

Nakon domaćeg poraza od Slovačke 3:1, Njemačka je u provjeru protiv Mađarske ušla ne samo tražeći dobar nastup već i pobjedu kako bi u boljem raspoloženju krenula prema Francuskoj.

Očekivano, Joachim Löw u ovom susretu dao je priliku od početka najjačim adutima, Njemačka je odmah zaigrala bolje i diktirala igrom.

Već u drugoj minuti domaćin je stigao do pogotka, no on je neopravdano poništen. Götze je proigrao Draxlera koji zabija, ali sudac pokazuje da je u zaleđu, što nije bio.

Na prvi priznati pogodak čekalo se do 40. minute. Hectorov ubačaj došao je do Götzea koji šalje loptu u mrežu uz pomoć Adama Langa i Njemačka vodi.

U drugom dijelu nije se gotovo ništa događalo do 63. minute, a onda Njemačka dolazi do drugog pogotka. Mario Gomez pucao je glavom, Kiraly je odbio loptu, ali na pravom mjestu bio je Thomas Müller koji postiže svoj 32. gol u dresu Njemačke.

Njemačka je susret dovršila u laganom ritmu, potpunom kontrolom nad susretom.

Austrija - Nizozemska 0:2

Nizozemci s razlogom žale što nisu na Europskom prvenstvu. Nakon remija s Irskom te pobjede protiv Poljske, svladali su i Austriju i to s 2:0 te pokazali da im je po kvaliteti mjesto na završnici. Međutim, kvalifikacije su odradili vrlo loše i zato plaćaju kaznu.

U Beču su odigrali vrlo dobru utakmicu i pokazali domaćinu da mora podići razinu ponajviše u završnici ako želi nešto više na Euru.

Prvu priliku na susretu propustili su Austrijanci kada je Zoet obranio pokušaj Arnautovića da bi u devetoj minuti Nizozemska povela preko Vincenta Janssena koji je bio najviši u skoku nakon ubačaja Stevena Berghuisa.

Domaćin je stvorio još nekoliko prilika u prvom dijelu, ali bliže novom pogotku došla je Nizozemska kada je Quincy Promes dobro pucao u 35. minuti, ali lopta se odbila od vratnice.

U 66. minuti gosti ipak povećavaju prednost. Kombinaciju Promesa i Luuka de Jonga u pogodak je pretvorio Georginio Wijnaldum.

Slovačka - Sjeverna Irska 0:0

Slovačka i Sjeverna Irska u Trnavi su odigrali bez pogodaka i tako su Sjeverni Irci produžili seriju utakmica bez poraza na njih čak 12.

Slovaci su u ovaj susret ušli nakon pobjede protiv Njemačke u Augsburgu 3:1, ali nisu bili tako uspješni. Bilo je ponešto prilika na obje strane, no mreže su ostale čiste.

Loša vijest za Sjevernu Irsku je brz izlazak Craiga Cathcarta zbog ozljede koja je došla u najgori trenutak, neposredno prije početka Europskog prvenstva.

Zbog ozljede je igru napustio i Kyle Lafferty, no prve informacije govore kako nije riječ o nečem ozbiljnijem.

Francuska - Škotska 3:0

Francuska je u posljednjoj provjeri uoči otvaranja Europskog prvenstva lakoćom svladala Škotsku s 3:0. Sva tri pogotka postigla je u prvom poluvremenu s kojim Didier Deschamps može biti posebno zadovoljan.

Već u osmoj minuti Francuska je povela nakon što je Sagna odlično ubacio, a Olivier Giroud spretno zabio.

Napadač Arsenala zabio je i drugi pogodak i to u 36. minuti kada je bio na pravom mjestu nakon što je Marshall obranio pokušaj Payeta.

Iako je postigao dva pogotka, Giroud je i dalje u nemilosti dobrog dijela francuskih navijača koji su negodovali gotovo sa svakim dodirom lopte.

Pet minuta prije kraja prvog dijela još jedan igrač Arsenala upisao se u listu strijelaca, ovaj put Laurent Koscielny koji je nakon kornera glavom poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu pogodaka nije bilo, Francuska je imala prilika i za četvrti, a najbliži tome bio je Paul Pogba kojeg je zaustavila vratnica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje05.06.2016. u 07:37
    I mi smo dobili San Marino. ):
    Tko Gdje