Tenis

Novak Đoković napokon do titule na Roland Garrosu, Murray nije imao puno šansi

Branimir Korać • nedjelja, 05.06.2016.
Novak Đoković napokon do titule na Roland Garrosu, Murray nije imao puno šansi
Foto: EPA

Veliko finale Roland Garrosa u muškoj konkurenciji otišlo je na stranu Novaka Đokovića. Đoković je u četiri seta s 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 nadigrao Andyja Murraya...

Iz četvrtog nastupa u finalu, Novak Đoković došao je do svojeg prvog trofeja u Roland Garrosu. Jedini Grand Slam turnir koji mu je dosad nedostajao osvojen je finalnom pobjedom protiv Andyja Murraya.

U ranija tri finala gubio je u četiri seta dva puta od Rafaela Nadala te jednom od Stana Wawrinke, ali sada se sreća okrenula na njegovu strani i također s 3-1 svladao je Murraya.

Uoči ovog izdanja bilo je sad ili nikad za Đokovića. Najbolji tenisač svijeta došao je Pariz svjestan ogromne prilike koju ima, ali i prijetnje od strane Andyja Murraya koji igra sve bolje na zemljanoj podlozi i također je ovdje došao s velikim ambicijama.

Obojica su na putu do finala imali krizne trenutke, Đoković ih je proživljavao protiv Roberta Bautiste Aguta, a Murray u prva dva kola potpuno neočekivano protiv Štepaneka i Bourguea.

Iako je Đoković u meč ušao s break, Murray je bio taj koji je uzeo prvi set i to zahvaljujući četiri uzastopno osvojena gema za odlazak na 4:1. Uspješno je odradio posao do kraja seta i sa 6:3 stigao do prednosti.

Đoković je odgovorio na pravi način. Podignuo je razinu igre i u drugom setu pomeo je Murraya sa 6:1, nastavio je seriju i u trećem setu gdje je odjurio do 5:1 i Murray se našao u velikim problemima.

Britanac je teško pronalazio pravu igru za suprotstaviti se Đokoviću koji je bio agresivan kada je to trebao biti te je brzo napravio preokret i poveo s 2-1 u setovima te krenuo prema konačnoj pobjedi.

Odmah na početku četvrtog seta ponovno je napravio break i poveo s 2:0, kod 4:2 još jednom je oduzeo Murrayu servis koji koristi malu nervozu Đokovića na servisu za meč i nakratko si vraća nadu.

Britanac je uspio smanjiti na 5:4, spasio je dvije vezane meč lopte na drugom servisu za meč Đokovića, ali treća meč lopta je iskorištena, Murray je poslao loptu u dugačkoj izmjenu i mrežu te je moglo započeti slavlje.

Potpuno zaslužen trofej za Đokovića koji sada ima kompletiranu kolekciju Grand Slam turnira, nedostajao je samo Roland Garros koji je sada osvojen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • NS07.06.2016. u 00:24
    potpis od reči do reči
    NS
  • Obrisan korisnik06.06.2016. u 23:35
    Je mada je meni ona generacija sa Sampasom,Agassijem,Beckerom,Edbergom bila draza to su sve bili fakini igraci s karizmom,danas je samo Dokovic takav,kad pogledas onog Murrya smuci ti se pred ocima koliko je nekulturan,bahat,arogantan odvratan tip jednom rijecju,s druge strane imamo Federera koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg06.06.2016. u 23:23
    Takvih rasprava je pun internet a meni nije jasno kako se moze imati tako malo respekta prema tim ljudima. Bilo sto reci protiv ove trojice i traziti im dlake u jajetu mi je potpuno neshvatljivo. Sva trojica su istinski giganti tenisa koji su svaki na svoj nacin nesto posebno i daaaaalllleeeeko... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik06.06.2016. u 21:53
    Vodeci se tvojom logikom, da vidimo statistiku ... Djokovic vodi 26:23 u pobedama protiv Nadala.Nadal jedino ima vise titula na French Open. Znaci 1 od 4.Djokovic vodi 23:22 u pobedama protiv Federera.Federer ima vise titula na Wimbledonu i US Openu. Znaci 2 od 4.S tim sto je Federer mator i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2016. u 17:13
    Dokovic vs Federer 23-22, Dokovic vs Nadal 26-23, Dokovic vs Murray 24-10, sve je jasno 12 naslova treba mu još 5 da stigne Federera uopće ne sumnjam u to..
    Obrisan korisnik