Tenis

Loš početak travnate sezone, tri nastupa - tri poraza

Branimir Korać • utorak, 07.06.2016.
Loš početak travnate sezone, tri nastupa - tri poraza
Foto: EPA

Troje hrvatskih predstavnika otvorilo je sezonu na travi i svo troje upisalo je poraze- Mirjana Lučić-Baroni, Donna Vekić i Ivan Dodig nisu preskočili prve prepreke iako su imali protivnike koje mogu proći...

Prvi nastupi hrvatskih predstavnika na travnatoj podlozi bili su za zaborav. Tri nastupa i tri poraza nije nešto što se očekivalo, posebno kada je bio poznat ždrijeb i raspored nastupa.

Ivan Dodig igrao je protiv Japanca Tatsume Ita i izgubio u čudnom meču sa 6:3, 1:6, 6:0. Hrvatski tenisač podbacio je u ovom meču i izgubio je od 105. igrača svijeta glatko ne gledajući drugi set.

U prvom setu propustio je priliku odmah na startu kada je stigao do 15:40 da bi kod 2:1 izgubio servis i u konačnici i set. Puno bolji bio je drugi set u kojem je odmah otišao na 3:0, napravio još jedan break i činilo se usmjerio meč na svoju stranu.

Međutim u trećem setu igra mu se potpuno raspala i uspio je taj set izgubiti uz sva tri izgubljena servis gema i bez ijednog osvojenog gema. U cijelom setu osvojio je samo sedam poena do čega tek tri na svojem servisu.

Očekivalo se više i od Mirjane Lučić-Baroni koja je također u prvom kolu Hertogenboscha izgubila od Aleksandre Krunić sa 7:6, 6:1.

119. igračica svijeta u turnir je ušla kao lucky loser, ali uspjela je svladati Lučić-Baroni koja je dobro otvorila meč i povela s 2:0, ali brzo izgubila prednost i zatim u tie-breaku s čak 7:0 izgubila set.

U drugom setu izdržala je samo na početku, osvojila je svoj prvi servis gema i poslije toga potpuno pala i izgubila sa 7:6, 6:1.

Poražena je i Donna Vekić i to na startu turnira u Nottinghamu gdje je izgubila sa 6:2, 7:5 od 280. igračice svijeta, Britanke Tare Moore.

Moore je bila kobna za Vekić i nedavno na Challengeru u Eastbourneu, a sada je slavila za sat i 20 minuta uz pet breakova tijekom meča.

Jedina dobra vijest dolazi iz konkurencije parova gdje su Ivan Dodig i Amerikanac Rajeev Ram na startu Hertogenboscha svladali Aliaksandra Burija i Igora Zelenaya sa 6:7, 6:4, 10:7.

Drugo kolo donosi im dvoboj protiv Mate Pavića i Michaela Venusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!