Nogomet

Ćorluka propustio trening: "Situacija s Vedranom je dobra, bit će spreman za Češku"

HINA • ponedjeljak, 13.06.2016.
Ćorluka propustio trening: "Situacija s Vedranom je dobra, bit će spreman za Češku"
Foto: FaH

Nakon velike pobjede protiv Turske, koja je hrvatskoj reprezentaciji otvorila vrata plasmana u osminu finala EURA, odabranici izbornika Ante Čačića trenirali su u svojoj bazi u Deauvilleu.

Trening su propustili kapetan Darijo Srna koji je otputovao na sprovod svog oca u Metković, te Vedran Ćorluka nakon što je u ogledu s Turcima zadobio tri šava na glavi, pa je dobio poštedu.

Srna je vijest o smrti oca saznao nakon utakmice, pa se nije niti vratio u hrvatski kamp, već je ostao u Parizu odakle je danas kreno prema Hrvatskoj.

Igrači koji su sinoć nastupili na Parku prinčeva su odradili su lakši trening, jer neki još osjećaju posljedice žestokih startova s te utakmice.

Hrvatska reprezentacija ostaje u Deauvilleu do četvrtka kada putuje u St Etienne gdje je dan kasnije očekuje utakmica 2. kola D skupine protiv Češke.

Vedran Ćorluka će biti dobro i nastupit će u petak protiv Češke, kazao je liječnik hrvatske reprezentacije Boris Nemec jutro nakon hrvatskog trijumfa u Parizu protiv Turske u prvom nastupu na EURU.

Ćorluka je u 30. minuti utakmice završio okrvavljene glave nakon što ga je turski napadač Cenk Tosun udario laktom. Sudac je dao žuti karton Tosunu, a Ćorluka se u igru vratio s povezom na glavi. U poluvremenu mu je glava šivana, ali se u nastavku susreta rana ponovo otvorila pa je u nekoliko navrata zbog krvarenja glave mijenjan zavoj.

"Situacija s Ćorlukom je dobra, danas je dobio poštedu," kazao je dr. Nemec.

Doktor Nemec je otkrio kako je Ćorluka u poluvremenu dobio tri šava, ali se rana u nastavku susreta otvorila nakon što je Ćorluka nekoliko puta udario loptu glavom.

"Rana se otvorila nakon udaraca lopte glavom, a zavoj je popustio, pa smo morali još nekoliko puta intervenirati. Posjekotina je na vrhu glave, ali sve će biti u redu," dodao je.

Branič hrvatske vrste i moskovskog Lokomotiva je nakon utakmice sa smiješkom kazao kako zbog zavoja preko ušiju ništa nije čuo.

Nemec je dodao kako Ivana Strinića malo zateže zadnja loža, Marcelo Brozović je dobio jedan hematom, a Ivana Perišića su uhvatili grčevi.

Podsjetimo, Strinić je zbog rupture mišića propustio svjetsko prvenstvo u Brazilu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!