Košarka

Fenerbahče visokom pobjedom stigao do sedmog naslova prvaka Turske

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.06.2016.
Fenerbahče visokom pobjedom stigao do sedmog naslova prvaka Turske
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea po sedmi puta u svojoj povijesti postali su prvaci Turske. S ukupnih 4:2 svladali su Anadolu Efes, a u današnjoj utakmici nisu imali prevelikih problema te su slavili s visokih 91:70.

Nakon pobjede prije dva dana, košarkaši Efesa zadržali su nade da možda mogu doći do preokreta. Međutim viceprvaci Europe bili su prejaki te su zasluženo došli do slavlja.

Fenerbahče je ipak bio prejak za Darija Šarića i ostatak momčadi Efesa. Razlika u kvaliteti posebno se očitovala u gostujućim utakmicama gdje Efes nije mogao parirati momčadi Željka Obradovića. Porazi od 12 i 22 razlike te večerašnjih 21 koš minusa dovoljno govori o tome.

Već su krajem prve dionice domaćini otišli na dvocifrenu prednost. Prednost je u nastavku susreta sve više rasla, a u jednom je trenutku iznosila, katastrofalnih po Efes, 40 razlike (78:38). Gosti su smanjili zaostatak sa serijom 20:0, međutim prednost je Fenerbahčea bila prevelika za nešto više učiniti.

Luigi Datome bio je najefikasniji kod Fenerbahčea sa 20 poena (5/10 za dva, 2/2 za tricu, 4/5 slobodna bacanja), dok je Bogdan Bogdanović zabio 16 koševa (4/6 za dva, 2/7 za tricu, 2/2 slobodna bacanja). Ekpe Udoh dodao je 13 koševa (5(10 za dva, 3/5 slobodna bacanja) uz deset skokova.

Kod Efesa je Jon Diebler ubacio 18 koševa (1/1 za dva, 5/11 za tricu, 1/1 slobodna bacanja), dok je Cedi Osman zabio 14 poena (1/1 za dva, 4/5 za tricu). Dario Šarić u svojoj je vjerojatno posljednjoj utakmicu u dresu Efesa ubacio četiri poena (1/3 za dva, 0/3 za tricu, 2/2 slobodna bacanja) uz četiri skoka te se sada, uz kratak odmor, može posvetiti pripremama s reprezentacijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!