Rukomet

Muška seniorska reprezentacija na turniru u Novom Sadu

Sportnet • četvrtak, 23.06.2016.
Muška seniorska reprezentacija na turniru u Novom Sadu

Muška seniorska reprezentacija rukometa na pijesku započinje svoje pripreme uoči Svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u mađarskom glavnom gradu, Budimpešti, od 12. do 17. srpnja. Pjeskaši će pripreme započeti turnirom u Novom Sadu na koji kreću u petak, 24. lipnja.

Prvi ciklus priprema muške seniorske reprezentacije na pijesku počinje ovog vikenda turnirom u Novom Sadu. Pjeskaši će tamo, od 24. do 26. lipnja, sudjelovati u natjecateljskom dijelu turnira. “Svake godine prije velikog natjecanja sudjelujemo na nekom turniru jer nam je potreban taj natjecateljski naboj”, smatra izbornik Davor Rokavec.

U Srbiju će krenuti David Henigman, Mislav Smolković, Ivan Jurić, Ivan Dumenčić, Zvonimir Đikić, Valentino Valentaković, Lucian Bura, Dario Begonja, Matej Semren i Josip Šandrk.

Nakon Novog Sada pjeskaši će se ponovno okupiti 30. lipnja i pripreme nastaviti do 3. srpnja u Ivanić-Gradu. U Budimpeštu odlaze 8. srpnja, gdje će se na pripremnom turniru 9. i 10. srpnja pripremati za sedmo uzastopno Svjetsko prvenstvo, na koje putuju kao aktualni doprvaci svijeta.

Hrvatska je smještena u grupu B, zajedno sa Španjolskom, Omanom, Urugvajem, Australijom i Mađarskom, a prva utakmica na rasporedu je 12. srpnja u 12:30 sati protiv reprezentacije Omana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!