Nogomet

Kranjčar: "Hrvatski derbiji pripremili su me za Old Firm"

Dario Dodić • subota, 25.06.2016.
Kranjčar: "Hrvatski derbiji pripremili su me za Old Firm"

Niko Kranjčar ne skida osmijeh s lica otkad je stigao u Glasgow. Nakon pola godine u SAD-u nekadašnji hrvatski reprezentativac vratio se u Europu, u redove Glasgow Rangersa koji se nakon četiri sezone vraća u najviši rang škotskog natjecanja...

Na službenoj konferenciji za novinare u svom novom klubu Kranjčar je razgovarao o razlozima dolaska, o tome što je ispred njega, o najvećem škotskom derbiju kao i o problemima s kojima se susretao kada je prešao iz Dinama u Hajduk. Dugo se nagađalo o njegovom dolasku, a otkrio je kada je sve počelo: "Krajem svibnja, početkom lipnja prvi put sam saznao da me Rangersi žele. Bio sam vrlo sretan, veselim se dvjema sezonama koje su ispred mene."

Na pitanje koliko je bilo bitno za njega što je manager kluba Mark Warburton došao razgovarati s njim u SAD Niko je odgovorio: "To mi je bilo najvažnije. Imali smo odličan razgovor koji mi je olakšao donijeti odluku. Prvo što me zanimalo je li cilj osvojiti ligu. Veliki klub poput Rangersa uvijek ima iste ciljeve, osvajati titule. Veselim se Old Firm derbiju, igrao sam u sličnim utakmicama u Hrvatskoj, prešao sam iz jednog kluba u drugi (iz Dinama u Hajduk op.a.) tako da mislim da ću se snaći i ovdje", s osmijehom je kazao Niko.

Na upit novinara kakvo je to iskustvo bilo za njega kazao je: "Nije mi to bilo najzabavnije razdoblje u životu, dogodilo se, prošlo je, još uvijek sam živ. Kada tome pridodate činjenicu da je izbornik reprezentacije bio moj otac, puno je to pritiska, mislim da mogu podnijeti sve, veselim se derbiju."

Jesi li mislio da ćeš se vratiti u Europu kada si otišao u Cosmos? "Da, jedan od ciljeva zašto sam otišao u SAD je zbog želje da se vratim u europski nogomet. Nakon raskida ugovora s Dynamom iz Kijeva zaključio sam da moram pronaći klub s kojim ću proći pripreme. Zahvalan sam Cosmosu što su me primili i što sam igrao u proljetnom dijelu sezone. Imao sam dva cilja. Vidjeti sviđa li mi se igrati i živjeti u SAD-u, na to je odgovor potvrdan. Drugi cilj je uvijek bio negdje u podsvijesti, razmišljao sam da imam još par dobrih igračkih godina ispred sebe, Europa je uvijek bila prvi izbor za mene."

"Mislim da kvalitetne igrače u Škotsku najviše privlači Old Firm derbi. Na spomen škotskog nogometa odmah vam na pamet pada dvoboj Rangersa i Celtica, velika je stvar što su se Rangersi vratili u najviši rang. Cilj Rangersa mora biti osvojiti ligu iako niti u jednoj zemlji nije jednostavno osvojiti prvenstvo. Ne znam puno o drugim klubovima, ali siguran sam da ću brzo sve saznati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2016. u 10:38
    sretno Niko
    Obrisan korisnik