Nogomet

Island presudio i Hodgsonu: "Vrijeme je za nekog drugog"

HINA • utorak, 28.06.2016.
Island presudio i Hodgsonu: "Vrijeme je za nekog drugog"
Foto: EPA

Roy Hodgson preduhitrio je čelnike Saveza i odmah nakon ispadanja od Islanda objavio je kako se povlači s klupe engleske reprezentacije...

Nakon poraza od Islanda i ispadanja s Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, izbornik engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson u ponedjeljak navečer podnio je ostavku obrazloživši da je vrijeme da netko drugi preuzme momčad.

"Vrijeme je da netko drugi napravi napredak s ovom talentiranom i uspjeha gladnom momčadi", rekao je Hodgson na konferenciji za novinare nakon utakmice u kojoj je Island pobijedio 2:1 i prometnuo se u najveće iznenađenje Europskog nogometnog prvenstva.

Na klupi engleske reprezentacije Hodgson je od 2012. i od tada nije ostvario niti jedan uspjeh na velikim natjecanjima.

Engleska reprezentacija s njim na čelu u to je vrijeme upisala samo tri pobjede na ukupno 11 utakmica na dva europska i jednom svjetskom nogometnom prvenstvu.

Hodgson je rođen u Londonu 1947. Bio je trenerom mnogih poznatih momčadi, milanskog Intera, Blackburn Roversa, Liverpoola i Udinesea, a bio je i izbornik švicarske reprezentacije.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici28.06.2016. u 13:40
    meni je cijelo vrijeme europskog prvenstva Čačić izgledo ko Hodgson i Hodgson ko Čačić, i jedan i drugi su bili splašeni na klupi svojih reprezentacija, ni jedan ni drugi nisu bili emotivno sa momčadi u toku utakmice da su proživljavali igru i shvaćali što se događa na terenu, nisu pravili... [više na forumu]
    Veni vidi vici
  • ivos28.06.2016. u 11:42
    @VanNistelrooy ne piši gluposti, Hodgson je u Brazilu ispao u skupini i nije dao ostavku jer su mu ostale dvije godine ugovora, a ovdje je kao dao ostavku a ugovor mu vrijedi do konca Eura. I btw zašto više uopće itko spominje Englesku kao nogometnu silu kada to nije bila u zadnjih 50 godina.
    ivos
  • Obrisan korisnik28.06.2016. u 11:06
    Čačiću, gledaj i uči kako odrasla osoba prihvaća odgovornost.
    Obrisan korisnik