Vodeni sportovi

Pobjeda Karle Šitić, Francuz Cheniti u foto finišu slavio ispred Ivana Šitića

Krešimir Bošković • utorak, 28.06.2016.
Pobjeda Karle Šitić, Francuz Cheniti u foto finišu slavio ispred Ivana Šitića

Nedjeljnom utrkom u Rijeci započela je nova sezona Cro Cupa u daljinskom plivanju. Uz najbolje hrvatske daljinske plivače u ovoj utrci nastupili su i članovi juniorske reprezentacije Francuske. U obje konkurencije pobjednici su odlučeni u zadnjim metrima. Kod djevojaka je pobjedu odnijela Karla Šitić, članica KDP Split s nepune dvije sekunde ispred mlade Francuskinje Jessice Secrestat, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio Francuz Anis Cheniti koji je cilj dotaknuo zajedno sa Ivanom Šitićem iz KDP Split.

Na utrci je nastupilo 24 plivačica i 73 plivača, od kojih do cilja nisu stigle tri plivačice i dva plivača, dok je jedan plivač (ujedno i najstariji natjecatelj) diskvalificiran. Kod djevojaka je treće mjesto osvojila još jedna plivačica KDP Split, Petra Mijić koja je bila pet sekunda brža od Morgane Garcia iz Francuske. Malo poslije ovog dvojca do cilja je stigla i treća plivačica KDP Split, Doris Beroš. Na šestom i sedmom mjestu smjestile su se djevojke koje su obilježile prošlogodišnje natjecanje, Antonia Buličić (KDP Split) i Nika Perčić (KDP Primorje).

U muškom djelu natjecanja uzbudljivu završnicu su, uz već spomenuti dvojac, činili Maxime Maetz (Francuska) i Duje Milan (KDP Split) s tim da je Francuz ciljnu ravninu dotaknuo 15 stotinki brže od Duje. Odmah iza njih do cilja su stigli Francuz Alexis Vandevelde i Talijan Marco Urbani čiji je zaostatak za pobjednikom iznosio nešto manje od šest sekunda. Otprilike u isto vrijeme kada su u cilj stigle pobjednice ženske utrke, svoj nastup su završili i Francuz Bonel te dvojac iz KDPSR POREČ Ivan Kukolja i Filip Husnjak. Među najboljih deset smjestio se i Grgo Mujan iz KDP Split.

Osim utrke na 5000 metara, održana je utrka i na 1000 metara u kojoj su najbrži bili Nina Matošić (KDP Split) i Martin Papišta iz Zaboka. U ovoj utrci nastupilo je ukupno 28 plivača i plivačica. U svim utrkama nastupilo je ukupno 115 plivačica i plivača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Francuske, a zanimljivost je da su najstariji i najmlađi natjecatelji bili iz KDPSR Poreč.

Utrke je osim iznimno zanimljivog natjecateljskog djela, obilježilo i jako nestabilno vrijeme pa je tako prije same utrke sve bilo okupano suncem. Otprilike na polovici utrke na 5000 metara došlo je do pravog proloma oblaka koji je malo otežavao nastup plivačima, da bi završnica utrke i vrijeme nakon nje ponovno bilo okupano suncem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!