Tenis

Ana Konjuh za manje od 70 minuta do drugog kola Wimbledona

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.06.2016.
Ana Konjuh za manje od 70 minuta do drugog kola Wimbledona
Foto: EPA

Jedina hrvatska tenisačica koja će igrati u drugom kolu Wimbledona je Ana Konjuh. Ona je u prvom kolu bez problema nadigrala Talijanki Karin Knapp s dva puta po 6:3...

Ana Konjuh napravila je korak dalje u Wimbledonu u odnosu na prošlu godinu kada je u Londonu s nastupom završila već u prvom kolu porazom od Francuskinje Alize Cornet.

Cornet je tada bila bolja s dva puta po 6:2, a ove godine Konjuh je s dva puta po 6:3 eliminirala Talijanku Karin Knapp za lagan prolaz u drugo kolo.

Protiv Talijanke nije bilo problema. Knapp je prije tri godine igrala osminu finala Wimbledona gdje je poražena od Marion Bartoli, kasnije pobjednice, ali od tada nije uspjela upisati nijednu pobjedu na travnatoj podlozi.

Konjuh je prvi set riješila osvajanjem četiri uzastopna gema od 3:2 te je sa 6:3 došla do prednosti da bi u drugom setu kod 2:1 propustila break priliku, a zatim kod 4:3 oduzela servis protivnici i mirno dovršila posao.

U drugom kolu igrat će protiv treće nositeljice Agnieszke Radwanske koja je u dva seta svladala Katerinu Kozlovu uz samo tri ispuštena gema.

Wimbledon, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Karin Knapp (Italija) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!