Tenis

VIDEO: Konjuh propustila tri meč lopte, ozljeda je zaustavila na putu do velike pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 30.06.2016.
VIDEO: Konjuh propustila tri meč lopte, ozljeda je zaustavila na putu do velike pobjede
Foto: EPA

Ana Konjuh odigrala je sjajan meč protiv Agnieszke Radwanske, ali ostala je bez pobjede. Poljakinja je slavila 6:2, 4:6, 9:7 nakon što je Konjuh propustila tri meč lopte i zaradila ozljedu kod 7:7...

Vrlo malo nedostajalo je da Ana Konjuh priredi veliko iznenađenje u drugom kolu Wimbledona. Imala je Agnieszku Radwansku na koljenima, bila je vrlo blizu pobjede, ali nije imala sreće.

Propustila je u trećem setu tri meč lopte, a nakon što je kod 7:7 zaradila ozljedu nožnog zgloba, više se nije mogla niti kretati na željeni način i otišla je u poraz.

Radwanska je u meč ušla sjajno i lakoćom je dobila prvi set sa 6:2.

Kako je krenuo drugi set, činilo se da će Poljakinja brzo dovršiti posao, međutim Konjuh je spasila jednu break loptu kod 1:0, zatim se izvukla iz 0:40 kod 2:1 i to joj je dalo samopouzdanje. Kada Radwanska nije iskoristila svoje prilike, Konjuh je napravila break, uspjela sačuvati prednost do kraja seta i sa 6:4 izboriti odlučujući set.

Tamo je stigla do breaka u trećem gemu, prvu meč loptu imala je na reternu kod 5:3 da bi još dvije imala kod 5:4 kada je došla do 40:15 i dva servisa. Radwanska se tu spasila, a u nastavku seta pomogla joj je Anina ozljeda.

Kod 7:7 i 30:15 Konjuh je krenula na skraćenu loptu, u trku je nesretno stala na nju, zglob nije izdržao i uslijedila je desetminutna pauza nakon koje je sve bilo vrlo brzo gotovo.

Šteta, Ana je odigrala odličan meč i propustila je ogromnu priliku svladati jednu od najboljih igračica svijeta. U posljednje vrijeme imala je problema s ozljedama, nadamo se da će ih u budućnosti biti što manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zgembo01.07.2016. u 11:08
    Klasični hrvatski choke.
    zgembo
  • ivan9001.07.2016. u 09:52
    Nakon svega viđenog teže za izgubiti nego za pobijediti meč. Tako dobra igra u trećem setu i već je 3:6 trebala dobiti da ne pričamo svoj servis za 4:6.. Ali to je valjda ta psiha i taj strah, uplaši se pobjede i ode sve.. Samo da je igrala kako je i do tih meč lopti bez problema njeni poeni.
    ivan90
  • Obrisan korisnik01.07.2016. u 08:57
    žalosno je kad moram prije ane komentirat da se štela vrijeme objave koja je kasnila barem 4 sata (za dalje ne znam, ali u 00:30 još nije bilo), na šta je ovaj portal spao, prije ću u sutrašnjim novinama pročitati vijest
    Obrisan korisnik