Nogomet

Okupila se hrvatska U-19 reprezentacija uoči odlaska na Europsko prvenstvo

HINA • subota, 02.07.2016.
Okupila se hrvatska U-19 reprezentacija uoči odlaska na Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči početka Europskog prvenstva koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj.

Mladi hrvatski nogometaši idućih dana boravit će u Sv. Martinu na Muri na pripremama, a nakon odrađenih pripremama izbornik Ferdo Milin odredit će 18 putnika na EURO. Hrvatska će u Njemačkoj igrati u skupini B zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom.

"Čast je biti dio hrvatske reprezentacije. Pred nama su pripreme i moramo se što bolje pripremiti za europsku smotru. Na samom EP-u moramo ići utakmicu po utakmicu, prvenstveno se dobro pripremiti za prvu utakmicu i otvaranje s Nizozemskom," kazao je kapetan Bojan Knežević.

Hrvatska U-19 reprezentacija će u Njemačkoj loviti što bolji plasman na EP-u, ali i pokušati izboriti plasman na svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine u Koreji.

"Idemo pokušati ostvariti što bolji rezultat. Cilj je svakako osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu, no i odigrati što bolje sve utakmice te pokušati izboriti polufinale natjecanja," dodao je Knežević.

U skupini A nastupit će Njemačka, Italija, Portugal i Austrija, a dvije najbolje ekipe iz svake skupine ulaze u polufinale što osigurava plasman na SP. Za još jednu vizu za Koreju borit će se trećeplasirane reprezentacije u međusobnom okršaju.

Hrvatska otvara turnir utakmicom protiv Nizozemske 12. srpnja u Ulmu, tri dana kasnije je ogled protiv Francuske u Aalenu, a posljednji nastup u skupini imat će 18. srpnja protiv Engleske u Heidenheimu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici03.07.2016. u 16:55
    novinari danas vijesti prepisuju jedni od drugih, pa kako ni jedan medij u Hrvatskoj taj spisak nije objavio, nije se imalo od koga prepisati.jedino spisak igrača ima na hns-ovoj službenoj stranici:Izbornik Ferdo Milin na pripreme za Europsko prvenstvo pozvao je sljedeće igrače: Adriana Šempera... [više na forumu]
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik02.07.2016. u 20:44
    Mogli ste dati i popis igrača koji su došli na pripreme.
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici02.07.2016. u 17:50
    sam nastup među 8 na europskom prvenstvu je uspjeh, pogotovo kad se pogleda koje se zemlje na završnom turniru, a naši igrači su u kvalifikacijama pokazali da se od njih može očekivati i nešto više na glavnom turniru iako pred te mladiće ne bi valjalo stavljati nikakav pritisak
    Veni vidi vici