Tenis

Čilić pun samopouzdanja uoči susreta protiv Nishikorija, Querrey šokirao Đokovića

HINA • subota, 02.07.2016.
Čilić pun samopouzdanja uoči susreta protiv Nishikorija, Querrey šokirao Đokovića
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona, gdje ga čeka peti nositelj Japanac Kei Nishikori.

Čilić i Nishikori susreli su se 10 puta, omjer je 7-3 u korist Japanca, koji je dobio i posljednja dva ogleda, ali najvažniji dvoboj, onaj u finalu US Opena 2014., dobio je Čilić.

"Bit će to prvi naš susret na Grand Slamu nakona finala US Opena. Odigrali smo u međuvremenu dva meča u kojima sam imao puno šansi, ali sam oba izgubio, i nadam se da se to neće ponoviti. Nishikori je tenisač koji je vrlo konstantan u svojim nastupima. No, ja se odlično osjećam, vjerujem u svoje mogućnosti i nadam se pobjedi", rekao je u subotu Marin Čilić, koji je u dvoboju 3. kola svladao slovačkog kvalifikanta Lukaša Lacka sa 6-3, 6-3, 6-4.

Čilić i Lacko su svoj susret započeli u petak, kada ga je kiša dva puta prekidala, a uoči subotnjeg nastavka Čilić je imao prednost od 6-3, 6-3, 0-1, da bi nakon manje od pola sata igre u subotu naš prvi "reket" uspješno završio posao.

"Nije jednostavno kada kiša prekida meč, ali to je jedan od izazova igranja u Wimbledonu. Važno je ostati pozitivan i ne dopustiti da to utječe na vas. Jučerašnji početak meča mi je dao dosta sigurnosti za današnji nastavak. Osjetio sam kako Lacko igra, što je bilo važno jer dugo nisam igrao protiv njega. Zbog toga sam u današnjem nastavku bio uvjeren da ću dobro odigrati. Servis me je odlično služio, a jednako dobro sam vraćao protivnikov servis. U dobroj sam formi, nijansu bolji nego prošle godine u Wimbledonu i zbog toga sam pun samopouzdanja", dodao je Čilić.

Amerikanac Sam Querrey priredio je senzaciju pobijedivši u 3. kolu Wimbledona branitelja naslova i prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića 7-6 (6), 6-1, 3-6, 7-6 (5).

Dvoboj između Querreyja i Đokovića počeo je u petak, no prekinut je zbog kiše pri rezultatu 7-6 (6), 6-1 za Amerikanca. Đoković u subotu nije uspio preokrenuti rezultat, pa će Wimbledon dobiti novog pobjednika nakon dvije godine.

Đoković je danas uspio smanjiti na 1-2, imao je i servis za izjednačenje na 2-2 u setovima pri rezultatu 5-4. Međutim, Amerikanac je načinio 'break', a potom obranio svoj servis za vodstvo 6-5 prije nego što je uslijedio novi prekid zbog kiše. Nakon sat vremena pauze susret je nastavljen. Đoković je izjednačio na 6-6 gurnuvši susret 'tiebreak' u kojem je Amerikanac odigrao sjajno ostvarivši senzaciju godine. Bio je to njihov deseti međusobni susret i druga pobjeda američkog tenisača.

Ovim porazom prekinut je Đokovićev niz od 30 uzastopnih pobjeda na Grand Slam turnirima. Posljednji poraz na jednom od četiri najveća turnira na svijetu srpski tenisač je doživio u finalu Roland Garrosa 2015. od Švicarca Stana Wawrinke. Nakon tog poraza Đoković je osvojio četiri Grand Slam turnira u nizu - Wimbledon, US Open, Australian Open, te Roland Garros.

Đoković se nadao kako bi ove godine mogao postati prvi tenisač koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri Gland Slama, no njegove planove pokvario je 28-godišnji Amerikanac. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver 1969. godine.

Đoković je posljednji put ispao u trećem kolu nekog od Grand Slam turnira prije sedam godina u Rolad Garrosu.

Amerikanca u idućem kolu čeka Francuz Nicolas Mahut koji je bio bolji od sunarodnjaka Pierrea-Huguesa Herberta 7-6 (5), 6-4, 3-6, 6-3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2016. u 11:45
    opa minusi -pa dajte argumente protiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2016. u 16:02
    još jednom dokaz da da trava paše boljim serverima. i Nole je konačno naletio na jedog takvog. Do sada je imao i puno sreće sa ždrijebovima koji su mu omogućavali lagane protivnike do polufinala ponajviše mastersa a i grand slama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2016. u 15:59
    goran ivanišević koji je igrao polufinale protiv henmana 3 dana.
    Obrisan korisnik
  • vjesu03.07.2016. u 09:53
    Pa ono vjecito prekidanje je strasno. Tko tu moze odigrati normalan mec!?
    vjesu
  • Obrisan korisnik03.07.2016. u 01:36
    brzi ste jako kao i uvijek, cudo ste! kako vi prezivaljvate ja ne znam
    Obrisan korisnik