Rukomet

Počinje Europsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije

Sportnet • utorak, 05.07.2016.
Počinje Europsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije

Portugal će za nekoliko dana, točnije od 8. do 10. srpnja, ugostiti mlade pjeskaše i pjeskašice na Europskom prvenstvu za mlađe dobne kategorije. U ženskoj konkurenciji, Hrvatska se smjestila u grupi B, dok će u muškoj konkurenciji igrati u grupi D.

Portugalski gradić Nazare, koji se nalazi na obali Atlantskog oceana, biti će domaćin Europskog prvenstva za mlađe dobne kategorije. Mladi pjeskaši i pjeskašica pokušat će, između 16 ekipa u muškoj i 16 ekipa u ženskoj konkurenciji izboriti najsjanije odličje. Hrvatska se u Portugalu nalazi u skupini B u ženskoj konkurenciji, dok se dječaci nalaze u skupini D.

Hrvatice će tako snage odmijeriti s reprezentativkama Rumunjske, Portugala i Ukrajine, a prva utakmica na rasporedu je u petak, 08. srpnja u 11 sati, kada će s druge strane terena stati domaćin Portugal. Nakon Portugala, slijedi utakmica s Ukrajinom u 16 sati.

“Naš cilj je, kao i na svakom prvenstvu, odigrati utakmice najbolje moguće i tako ostvarit najbolji rezultat. Reprezentacija se ove sezone relativno rano okupila tako da smo uspjeli formirati grupaciju djevojaka natjecateljskog duha , a samim trenažnim procesom je došlo i tehničko-taktičko oblikovanje. Prvenstvo otvaramo s reprezentacijom domaćinom, Portugalom, te s obzirom na značaj prvih utakmica, ciljamo pobjedu. Oni ulaze kao favoriti, ali mi ćemo nastojati iskoristit svaku šansu i pobijediti. Uloga favorita predstavlja određenu težinu, a rasterećenje na našu stranu, tako da ćemo nastojati otvoriti turnir s pobjedom i tako zadržati pobjednički mentalitet u grupnim utakmicama protiv Rumunjske i Ukrajine, te osvojiti prvo mjesto u skupini”, rekla je izbornica Iva Kanjugović.

U muškoj konkurenciji, mladi pjeskaši smjestili su se u grupi D zajedno s Mađarskom, Njemačkom i Italijom, a u prvom ogledu susrest će se s reprezentacijom Italije u 14 sati, a u 19 sati s ekipom Njemačke. “U Portugal idemo s ciljem da ostvarimo što bolji plasman. Ovo je prvo natjecanje za mlađe dobne skupine i teško je reći što očekujemo od drugih reprezentacija. Mađari, Nijemci i Talijani su nam nepoznanica, baš kao što smo i mi njima. Očekujem što bolje rezultate u grupnoj fazi, a dalje ćemo vidjeti”, zaključio je Igor Požeg, izbornik reprezentacije do 16 godina.

Na popisu za Portugal nalaze se sljedeći igrači i igračice:

Ženska konkurencija

Patricija Hren, Iva Ivčić, Marija Stojanović, Lara Miholić, Nika Horvat, Nika Vojnović, Anja Vida Lukšić, Rea Banić, Ana Malec, Rebeka Owowa

Muška konkurencija

Borna Kolić, Krešo Obratov, Josip Kožarić, Bruno Sudarević, Augustin Miklečić, Ivan Antonio Hančić, Ivan Družinec, David Kocen, Marko Bašek, David Štefulj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!